Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022
În ediția din 16 februarie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare foarte gustoase printre care și o delicioasă rețetă de desert: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.
Publicat: Miercuri, 16 Februarie 2022, 18:38 | Actualizat: Joi, 10 Martie 2022, 11:00Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, de când s-a alăturat colectivului matinalului Super Neatza, chef Nicolai Tand prepară în platoul emisiunii nu una, ci mai multe rețete culinare într-o singură ediție. În ediția din 16 februarie 2022, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles, o rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb și o rețetă delicioasă de desert: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.
Este un desert simplu pe care îl puteți prepara și voi acasă, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, oferite mai jos.
Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă - Ingrediente
Pentru prepararea unui astfel de desert aveți nevoie de ingrediente pentru crusta desertului și de ingrediente pentru crema cu aromă intensă de portocale.
Pe aceeași temăPentru crustă:
- 200 gr foi de plăcintă
- 120 gr unt
Pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 4 ouă
- 350 gr făină
- coaja și sucul de la o portocală
- un praf de sare
Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă - Mod de preparare
Se începe cu compoziția pentru crema de portocale care necesită fierbere și răcire înainte de a fi adăugată în interiorul crustei din foi de plăcintă.
Se pun într-un vas, pe foc, laptele și smântâna pentru frișcă. În alt vas, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul. Se adaugă coaja de portocală, răzuită fin și sucul acesteia. Apoi se adaugă făina și se toarnă treptat din amestecul de lapte cu smântână, fierbinte. Se amestecă intens, până la omogenizare, apoi se fierbe crema până când capătă consistență. Apoi se lasă crema la temperat.
Pe aceeași temăÎntr-o tavă de cuptor mai micuță se așază hârtie de copt. Foile de plăcintă se desfac și se ung cu unt topit. Se așază una peste alta în tavă, ridicându-le marginile de jur împrejurul tăvii. Se crează astfel o formă de coșuleț unde se adaugă crema temperată.
Tava cu prăjitura se pune în cuptorul încălzit la 180 de grade și se coace pentru 20-25 de minute. Se lasă să se tempereze bine înainte de a o porționa.
Este delicioasă și de mare efect așa cu marginile crocante ale aluatului și interiorul cremos ca o budincă.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Nicolai Tand în ediția din din 16 februarie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.