Neatza cu Răzvan și Dani, 3 septembrie. Rețeta lui Nicolai Tand pentru consommé cu chifteluțe din carne de vită. Cum se gătește
În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 3 septembrie 2024, chef Nicolai Tand a pregătit o delicatesă de inspirație asiatică, perfectă și pentru copii. Cum se prepară rețeta de consommé cu chifteluțe din carne de vită.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 03 Septembrie 2024, 13:32 | Actualizat: Marti, 03 Septembrie 2024, 14:14Odată cu încheierea sezonului salatelor, supele încep să își facă loc în meniuri. În ediția din 3 septembrie 2024 de la Neatza cu Răzvan și Dani, Nicolai Tand a gătit o rețetă de consommé cu chifteluțe din carne de vită. Preparatul, spune bucătarul, este perfect și pentru copii datorită gustului plin de arome.
Un consomé este o supă clară, bogată în arome, care are la bază o mulțime de legume, dar și diverse feluri de carne - un preparat nelipsit din restaurantele care se respectă.
„Se fierbe la foc foarte încet să rămână supă clară și la final, toată spuma aceea, ca să fie foarte transăparentă, se bate niște albuș de ou, se pune la foc încet și cu legumele. Iei tot afară și rămâne supa transparentă”, a explicat Nicolai Tand.
Chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă de consommé cu chifteluțe din carne de vită
Pentru rețeta de consommé cu chifteluțe din carne de vită, Nicolai Tand a folosit atât oase de pui pentru a da gust supei, cât și carne de vită cu grăsime, potrivită pentru chiftele. Bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani s-a aprovizionat, din nou, de la PENNY unde există o gamă largă de produse.
Secretul lui pentru această rețetă este o carne proaspătă și de calitate, dispobilă în Măcelăriile Penny. Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.penny.ro/macelarii, unde veți găsi toate locațiile PENNY care dispun de acest serviciu.
Chef-ul a împărtășit din trucurile lui pentru a pregăti un consommé cu chifteluțe din carne de vită de inspirație asiatică.
„Carnea o pun aici îm mojar și o pat ca pe o pastă. O condimentez și fac o pastă în stil asiatic. Pun sare, piper și un pic de coriandru boabe, am ghimbir. Ceapa cu ghimbirul le pun să se ardă un pic, ca să dea aroma cât mai faină”, a mai adăugat bucătarul.
Ingrediente
- 1kg pulpă de vită tocată pasată
- 1 kg oase de pui pentru supă (consomme)
- 500g ceapă roșie
- 6 ouă
- 1 ghimbir
- 1 căpățână de usturoi
- 2 pungi paste tăiței de orez
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 Steluță de anason
- Coriandru boabe
- Coriandru măcinat
Mod de preparare
- Pulpa de vită se toacă mărunt până când devine ca o pastă.
- Se condimentează carnea pasată cu sare, piper, coriandru măcinat și pătrunjel și apoi se fac forme de chifteluțe.
- Oasele de pui se pun într-o oală în care se adaugă apă rece. Când ajunge apa la fierbere, se dă focul încet. Se fierb la foc încet și se spumează suprafața apei constant, ca să se elimine impuritățile.
- Într-o tigaie fără ulei se prăjesc oasele scoase din supă, împreună cu condimentele, cu ceapa tocată, steluța de anason, boabele de coriandru și ghimbirul. Apoi se adaugă în oala cu supă și se lasă la fiert pentru 2 ore, la foc mic, ca să rămână clară.
- După 2 ore de fierbere, supa se strecoară, iar apoi se bat separat 2-3 albușuri de ou și se pun peste supă, ca să se strângă toată albeața și impuritățile din supă la suprafață. Apoi se strecoară din nou, ca să rămână clară, clară.
- Se fierb chifteluțele.
- Se fierb pastele de orez.
- Când sunt gata toate preparatele, se montează într-un bol supa clară, pastele de orez și chiftelele de vită și se adaugă deasupra niște ceapă verde tocată mărunt.