Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 noiembrie 2021: Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte
În ediția din 18 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a gătit o rețetă de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte pe care a denumit-o ”Aripioare rebele”. Este o rețetă de toamnă,cu multe ingrediente delicioase.
Publicat: Joi, 18 Noiembrie 2021, 16:50 | Actualizat: Joi, 18 Noiembrie 2021, 20:43Pentru că gutuile aromate și frumos colorate încă sunt vedetele piețelor din acest sezon, în ediția din 18 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț le-a combinat într-un mod absolut interesant și delicios cu aripioare de pui într-o rețetă de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coaptepe care a denumit-o ”Aripioare rebele”.
”Fac un singur preparat, dar este unul mai laborios. Aceste aripioare o să le fierb într-o supă din păstârnac”, a spus bucătarul de la Super Neatza. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de toamnă interesantă și delicioasă.
Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte - Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- sare si piper
- ulei
- 1 kg rădăcină de păstârnac
- 400 ml smântână dulce
- 50 gr unt sarat
- 50 gr fistic
- 2 gutui mari
- 2-3 linguri de sos barbeque
- 2-3 linguri de muștar
- 2 linguri de miere
- 2 lingurițe de chimen
- coșulețe din foietaj
Rețetă de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea păstârnacului, dar și a gutuiloir care vor face echipă bună într-un piure delicios. Gutuile și o rădăcină de păstârnac se pun într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 200 de grade până când sunt bine coapte.
Restul rădăcinilor de păstârnac se curăță și se taie în bucăți mai mici, apoi se pun la fiert în apă cu sare.
Se lasă să fiarbă, se scurg și se pun în recipientul unui blender. Se adaugă untul și smântâna, dar și câteva felii de guituie coaptă și rădăcina de păstârnac coaptă la cuptor. Se transformă totul într-un piure cremos.
Aripioarele de pui se opăresc în supa de la păstârnac, apoi se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în ulei încins.
Cele trei ingrediente pentru sos: mierea, muștarul și sosul barbeque se amestecă și se adaugă semințele de chimen ușor trase la tigaie și măcinate.
Cum se servesc aripioarele cu piure de păstârnac și gutui coapte
Piureul de păstârnac se pune în cupele de foietaj, iar deasupra se glazurează cu puțin sos și se decorează cu fistic tocat la cuțit.
Pe aceeași temăAripioarele de pui se trec prin sosul picant și se așază pe gutuile coapte. Se presară peste ele fistic tocat, dar și chimen măcinat. Se servesc cu piureul de păstârnac din cupele de foietaj.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, despre modul de preparare al rețetei de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte, accesați materialul video de mai sus.