Perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei rețeta lui Vlăduț de friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben, preparată în ediția din 26 iulie 2021 de la Super Neatza.
Iscusit ca de obicei și foarte creativ, Vlăduț combină armonios ingredientele, realizând preparate pline de savoare și culoare. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi o așa combinație apetisantă de preparate.
Friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben - Ingrediente
Chiar dacă sunt ingrediente mai complexe decât de obicei, nu sunt multe și sunt ușor de achiziționat, pentru că sunt ingrediente de sezon.
Ingrediente pentru friptură de rață:
- pieptul și pulpele de la o rață
- sare și piper
- ulei
- unt
- fistic
Ingrediente pentru piure de păstârnac:
- 700 gr păstârnac
- 1 rădăcină de țelină mică
- 2 felii de pepene galben
- un cub de unt
- sare și piper
Ingrediente pentru sos fructat:
- 200 gr afine
- 200 gr coacăze roșii
- puțin ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Rețetă de friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben - Mod de preparare
Se începe cu prepararea piureului de păstârnac, care necesită puțin mai mult timp de preparare, față de celelalte elemente ce compun rețeta.
Cum se prepară piure de păstârnac cu pepene galben
Se curăță păstârnacul și țelina, se clătesc și se toacă în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare și se lasă să fiarbă până când se pătrund și sunt bune de pasat. Se scurg de apă, se pasează adăugând și câteva cuburi de pepene, pentru un plus de aromă. Nu uităm nici untul care leagă bine ingredientele și conferă cremozitate piureului. Se mai asezonează gustul la final cu sare și piper. Cât timp fierb ingredientele pentru piure se prepară și crnea.
Cum se prepară friptura din piept și pulpe de rață
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar fără a străpunge pielea până la carne. Se presară cu sare și piper se așază în tigaia rece, pe partea cu piele. Se rumenește la foc mai intens pentru 3 minute, apoi se întoarce și se prepară și pe a doua parte pentru alte 2-3 minute. Se continuă la cuptor pentru 15 minute, atât cât să rămână carnea roze în interior.
Pulpele de rață, în schimb, se prepară mai mult la tigaie, la foc încet, crestate și presărate cu sare și piper. Apoi se continuă și ele la cuptor până se pătrund bine în interior, dar să rămână carnea tot roze și suculentă. Când sunt gata, se tăvălesc și pulpele și pieptul de rață prin fistic tocat mărunt.
Cum se prepară sosul fructat
Sosul de fructe cu care se servește delicioasa friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben se prepară la rece. Se spală fructele, se curăță și se pasează într-un blender, apoi se trece sosul prin sită. Se adaugă puțin ulei de măsline, sare și piper, după gust.
Nu uitați să urmăriți și materialul video de mai sus, pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț!
Horoscopul zilei 26 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod... Horoscopul zilei 27 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod...