Rețeta zilei la Super Neatza, 26 iulie 2021. Friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben, preparată de Vlăduț

În ediția din 26 iulie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț a pregătit o delicioasă rețetă de Friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben, dar și un sos delicios de fructe.

Friptură de rață secționată și glazurată cu fistic, peste piure de păstârnac și pepene galben, așezate pe o felie de pepene galben

Rețeta lui Vlăduț

Perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei rețeta lui Vlăduț de friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben, preparată în ediția din 26 iulie 2021 de la Super Neatza.

Iscusit ca de obicei și foarte creativ, Vlăduț combină armonios ingredientele, realizând preparate pline de savoare și culoare. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi o așa combinație apetisantă de preparate.

Friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben - Ingrediente

Chiar dacă sunt ingrediente mai complexe decât de obicei, nu sunt multe și sunt ușor de achiziționat, pentru că sunt ingrediente de sezon.

Ingrediente pentru friptură de rață:

  • pieptul și pulpele de la o rață
  • sare și piper
  • ulei
  • unt
  • fistic

Ingrediente pentru piure de păstârnac:

  • 700 gr păstârnac
  • 1 rădăcină de țelină mică
  • 2 felii de pepene galben
  • un cub de unt
  • sare și piper

Ingrediente pentru sos fructat:

  • 200 gr afine
  • 200 gr coacăze roșii
  • puțin ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Rețetă de friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben - Mod de preparare

Se începe cu prepararea piureului de păstârnac, care necesită puțin mai mult timp de preparare, față de celelalte elemente ce compun rețeta.

Citește și
elwira petre si mihai petre purtand geci albastre pe platourile de filmare asia express langa o doamna din echipa de filmare
Cine e Elwira Petre de la Asia Express sezon 4. Cu ce se ocupă soția lui Mihai Petre
Cine e Elwira Petre de la Asia Express sezon 4. Cu ce se ocupă soția lui Mihai Petre
prezentatorii si jurata pe scena x factor
Loredana crede că a găsit atuul pentru finala X Factor, sezonul 10: ”Nu puteam să am atâta imaginație!”
Loredana crede că a găsit atuul pentru finala X Factor, sezonul 10: ”Nu puteam să am atâta imaginație!”
Colaj cu Liviu Vârciu și Ramona
Prețul cel bun, 17 septembrie 2021. Ramona, coprezentatoarea emisiunii, a făcut o mărturisire despre viața personală
Prețul cel bun, 17 septembrie 2021. Ramona, coprezentatoarea emisiunii, a făcut o mărturisire despre viața personală
Mai multe articole

Cum se prepară piure de păstârnac cu pepene galben

Se curăță păstârnacul și țelina, se clătesc și se toacă în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare și se lasă să fiarbă până când se pătrund și sunt bune de pasat. Se scurg de apă, se pasează adăugând și câteva cuburi de pepene, pentru un plus de aromă. Nu uităm nici untul care leagă bine ingredientele și conferă cremozitate piureului. Se mai asezonează gustul la final cu sare și piper. Cât timp fierb ingredientele pentru piure se prepară și crnea.

Citește și: Rețetă de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se prepară friptura din piept și pulpe de rață

Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar fără a străpunge pielea până la carne. Se presară cu sare și piper se așază în tigaia rece, pe partea cu piele. Se rumenește la foc mai intens pentru 3 minute, apoi se întoarce și se prepară și pe a doua parte pentru alte 2-3 minute. Se continuă la cuptor pentru 15 minute, atât cât să rămână carnea roze în interior.

Pulpele de rață, în schimb, se prepară mai mult la tigaie, la foc încet, crestate și presărate cu sare și piper. Apoi se continuă și ele la cuptor până se pătrund bine în interior, dar să rămână carnea tot roze și suculentă. Când sunt gata, se tăvălesc și pulpele și pieptul de rață prin fistic tocat mărunt.

Citește și: Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza

Cum se prepară sosul fructat

Sosul de fructe cu care se servește delicioasa friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben se prepară la rece. Se spală fructele, se curăță și se pasează într-un blender, apoi se trece sosul prin sită. Se adaugă puțin ulei de măsline, sare și piper, după gust.

Nu uitați să urmăriți și materialul video de mai sus, pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț!

Ultimele știri