Salată de vinete cu dovlecei pane și salată de ardei copți, o gustare de vară ca la țară, preparată de Vlăduț la Super Neatza
În platoul de la Neatza cu Răzvan și dani, Vlăduț a ales să gătească o rețetă din mai multe preparate și anume: Salată de vinete cu dovlecei pane și salată de ardei copți, o gustare de vară ca la țară.
Publicat: Joi, 08 Iulie 2021, 12:36 | Actualizat: Luni, 29 Mai 2023, 09:06Salată de vinete cu dovlecei pane și salată de ardei copți, o gustare de vară ca la țară, preparată de Vlăduț la Super Neatza, poate fi rețeta zilei și la voi în bucătărie.
Cu ingrediente de sezon ce se găsesc din abundență pe tarabele piețelor, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă perfectă de gustare pentru o zi caniculară, pe care a denumit-o"Gustul de vară ca la țară".
Pe aceeași temăSalată de vinete cu dovlecei pane și salată de ardei copți - Ingrediente:
- 5-6 vinete
- 2 dovlecei
- 10-12 ardei de tip gras
- sare și piper
- ouă
- făină
- pesmet
- ulei
- oțet
- usturoi
- roșii de grădină
- brânză sărată
Salată de vinete cu dovlecei pane și salată de ardei copți - Mod de preparare
Modul de preparare al celor trei rețete este simplu, probabil cu toții îl cunoașteți, însă Vlăduț ne mai surprinde cu câte o idee și un sfat util, pentru un gust optim.
Cum se prepară salata de vinete
Vinetele se coc pe grătar, sau la cuptor, apoi se curăță și se lasă într-o sită, la scurs. Vlăduț ne sfătuiește să nu curățăm vinetele direct sub jetul apei pentru a nu le îndepărta toată seva, ci să ne umezim doar degetele în tim ce le curățăm. Lăsate în sită la scurs, vinetele coapte vor elimina din sucul amărui. De asemeni, pentru a nu face mizerie pe aragaz, Vlăduț ne sfătuiește să folosim o tavă pentru copt vinetele, sau o bucată de tablă.
După ce se scurg bin e și se răcesc, le tocăm cu dispozitivul special, împreună cu ceapa tocată solzișori și presărată cu sare. Apoi le amestecăm cu ulei, picurând treptat din acesta, ca la maioneză. Pentru cei care adoră aslata de vinete cu maioneză, pot opta pentru această variantă.
Cum se prepară dovlecei pane
Se spală bine dovleceii și se feliază în rondele de 3-4 mm. Se așază rondelele de dovlecei pe o suprafață plană și se presară cu sare. Se lasă așa 10-15 minute să elimine din apă, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante.
Se trec rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin ouă amestecate cu sare și piper și la final prin pesmet, ca la rețeta de șnițele. Se prăjesc în ulei încins până sunt frumos rumenite pe anbele părți.
Cum se prepară salata de ardei copți
Ardeii, bine spălați și șterși, se coc în același mod ca și vinetele. După coacere, ardeii se presară cu sare, se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă așa înăbușiți 15-20 de minute pentru a se putea exfolia ușor. Se curăță în același mod ca și vinetele, cu degetele umezite în apă rece.
Se pun ardeii copți în salatieră, se presară cu sare și se stropesc cu puțin oțet și puțin ulei. Opțional, la dressingul din oțet cu ulei se mai poate adăuga și un cățel de usturoi.
Pe aceeași temăToate aceste delicioase preparate se servesc cu roșii proaspete și o brânză sărată, maturată.
Spor la preparat rețeta de salată de vinete cu dovlecei pane și salată de ardei copți și poftă bună la savurat!