Vinete pane sub formă de evantai, servite cu două sosuri delicioase, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că este sezonul vinetelor, iar piața abundă de aceste legume, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit o rețetă de vinete pane sub formă de evantai, servite cu două sosuri delicioase.

Vinete pane sub formă de evantai, prezentate de Vlăduț și Răzvan

Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal o interesantă rețetă de vinete pane sub formă de evantai, servite cu două sosuri delicioase, rețetă pe care o puteți prepara și voi acasă, pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu un preparat delicios cu ingrediente de sezon.

Vinete pane sub formă de evantai, servite cu două sosuri delicioase - Ingrediente

Nu sunt necesare foarte multe ingrediente pentru a pregăti un preparat savuros și spectaculos pentru o masă importantă din zi.

Pentru preparare vinete:

  • 2 vinete mari și lunguiețe
  • sare
  • 3 ouă
  • făină
  • pesmet panko
  • ulei pentru prăjit

Pentru sosul nr. 1:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 150 gr cremă de brânză
  • 3-4 castraveți cornișon
  • frunze de mentă
  • puțin oregano

Pentru sosul nr 2:

  • 250 gr gălbiori
  • 2-3 linguri de maioneză
  • 3-4 căței de usturoi

Vinete pane sub formă de evantai, servite cu două sosuri delicioase - Mod de preparare

În primul rând trebuie să aducem pe masa de lucru toate ingredientele necesare rețetei, să ne asigurăm că le avem.

Citește și
Lidia Buble a încercat să le fure mașină lui Lorelei și lui Zarug. Ce s-a întâmplat după acest moment
Lidia Buble a încercat să le fure mașină lui Lorelei și lui Zarug. Ce s-a întâmplat după acest moment
iUmor începe sâmbătă, 25 septembrie, la Antena 1. Primele declarații ale Deliei despre noul sezon
iUmor începe sâmbătă, 25 septembrie, la Antena 1. Primele declarații ale Deliei despre noul sezon
Mireasa 2021, sezonul 4. Victor și Andrada, atingeri interzise la ceas de seară. Cei doi "nu-și mai pot controla trăirile"
Victor și Andrada de la Mireasa, atingeri interzise la ceas de seară. Cei doi "nu-și mai pot controla trăirile"
Victor și Andrada de la Mireasa, atingeri interzise la ceas de seară. Cei doi "nu-și mai pot controla trăirile"
Mai multe articole

Cum preparăm vinete pane sub formă de evantai

Spălăm bine vinetele și le feliem longitudinal până străpungem jumătate din cotorul cu codiță. le feliem în grosime de maxim 1 cm, apoi răsfirăm feliile sub formă de evantai și presărăm sare peste ele și pe o parte și pe cealaltă. le lăsăm așa la odihnit 10 minute, pentru a elimina din sucul amar. Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Citește și: Salată de vinete cu multe legume, o rețetă de post preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Trecem evantaiele de vinete mai întâi prin făină, apoi prin ouă amestecate cu sare și piper și la final prin pesmetul panko. Le prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos toate feliile. procedeul este identic cu cel de la rețeta de șnițele. Apoi scoatem evantaiele de vinete pe prosoape de hârtie și le lăsăm la scurs.

Cum preparăm sos de iaurt cu castraveți

Sosul de iaurt cu castraveți și usturoi este asemănător cu clasicul sos tzatziki, dar adăugăm și cremă de brânză și potrivim gustul cu mentă și oregano, în loc de mărar. Strivim usturoiul și îl frecăm cu sare, adăugăm iaurtul, crema de brânză, castraveții tocați mărunt și scurși și omogenizăm compoziția. la final adăugăm oregano și mentă tocată, după gust.

Cum preparăm sos de gălbiori

Curățăm bine gălbiorii de impurități, îi spălăm și îi punem la fiert în apă cu sare. Îi tăiem în bucăți mai mici și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund bine. Apoi îi scurgem, îi lăsăm să se tempereze și îi transformăm în pastă cu ajutorul unui blender vertical. Îi amestecăm cu maioneză și potrivim gustul sosului cu usturoi pisat ca pentru mujdei.

Citește și: Supă cremă de gălbiori, cremoasă și deosebit de gustoasă

Servim vinetele pane sub formă de evantai, cu cele două sosuri delicioase, sau după preferințe.

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detalii despre rețeta de vinete pane sub formă de evantai, servite cu două sosuri delicioase, dar și sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri