Rețeta zilei la Super Neatza, 27 septembrie 2021 preparată de Vlăduț. Hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață
În ediția din 30 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o delicioasă rețetă de toamnă șimai precis, o rețeta de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață. Pentru această rețetă, Vlăduț a folosit următoarele ingrediente: piept de rață, năut, fistic, pastă de susan, lămâie, usturoi, castane, ulei de măsline, dar și alte ingrediente delicioase.
Publicat: Joi, 30 Septembrie 2021, 12:40 | Actualizat: Duminica, 05 Noiembrie 2023, 08:49Cu arome și culori pastelate de toamnă, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă de hummus din năut cu castane și jumări de rață. Este un preparat delicios și foarte cremos, dar și foarte sănătos. Însă cel mai atractiv este aspectul pe care l-a creat Vlăduț în farfurie, semănând cu un tablou de toamnă foarte frumos.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a vă răsfăța și voi cu un preparat de toamnă foarte gustos și hrănitor.
Rețetă de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață - Ingrediente
- 250 gr năut
- 100 gr fistic
- 1-2 linguri de pastă de susan( tahini)
- sucul de la o lămâie
- 3-4 căței de usturoi
- 5-6 castane coapte
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Rețetă de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață - Mod de preparare
Ca la orice rețetă clasică de hummus, năutul necesită un timp de hidratare în apă rece, pentru a se fierbe mai rapid. Așadar, se pun boabele de năut în apă rece de seara până dimineața, la frigider. Puteți opta și să folosiți năut din conservă pentru a economisi timp.
Pe aceeași temăA doua zi, se scurg boabele de năut, se clătesc cu apă rece și se adaugă altă apă peste ele, până când sunt bine acoperite. Se pun la fiert, la început la foc mediu, până când se înlătură spuma. Apoi se reduce intensitatea focului și se fierbe năutul până când se pătrunde bine și se poate pasa.
Între timp, se coc castanele, se curăță și se transformă în piure. Se curăță usturoiul și se pisează, apoi se amestecă cu puțin ulei de măsline ca la rețeta de mujdei.
Boabele de năut se scurg, se lasă să se răcească apoi se procesează cu ajutorul unui blender și se transformă într-o pastă cremoasă, adăugând și puțin ulei de măsline și puțin din supa în care au fiert. Peste pasta de năut se adaugă pasta de susan, usturoiul și piureul de castane. Se amestecă bine toate ingredientele și se asezonează cu sare și piper, după gust.
Fisticul se prăjește presărat cu sare, apoi se toacă grosier.
Pe aceeași temăCum se prepară jumările de rață
Se optează pentru un piept de rață cu piele și grăsime. Se taie pieptul de rață în cuburi, se asezonează cu sare și se prăjește în puțin ulei de măsline până se formează jumări crocante și delicioase.
Hummusul de năut cu castane se servește decorat cu fistic și jumări de rață, alături de diferite crocănțele.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.