Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 4 octombrie 2021. Antricot de vită cu smochine umplute la cuptor
În ediția din 4 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat un antricot de vită. Pentru care aveți nevoie de următoarele ingrediente: antricot de vită cu floare, ceapă roșie, usturoi, smochine, bacon, pesto, unt sărat, rozmarin, ulei de măsline, cașcaval cu pesto, bagheta, dar și alte ingrediente delicioase, denumit “Antricot de vită vesel”.
Publicat: Luni, 04 Octombrie 2021, 12:32 | Actualizat: Joi, 03 Noiembrie 2022, 10:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Din ingrediente puține, dar interesante și foarte gustoase, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super neatza, pa preparat o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei și anume: Antricot de vită cu smochine umplute la cuptor.
Și voi o puteți prepara respectând lista de ingrediente și modul de preparare, detaliate mai jos.
Pe aceeași temăAntricot de vită cu smochine umplute la cuptor - Ingrediente
- 2 buc. antricot de vită, împănate cu grăsime
- ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
- unt sărat
- ceapă roșie
- usturoi
- rozmarin
- 5-6 smochine mari
- felii subțiri de bacon
- cașcaval
- sos pesto
- rozmarin
- baghetă de pâine
Rețeta de Antricot de vită cu smochine umplute la cuptor - Mod de preparare
Mai întâi se rumenesc bucățile de antricot în tigaia cu puțin ulei de măsline, sau ulei de floarea soarelui, la foc iute, fără a le condimenta nici măcar cu sare. Când sunt bine rumenite, se micșorează intensitatea focului și se adaugă câte puțin unt sărat peste carne, lăsându-l să se topească. Se presară și câte puțin rozmarin și se întorc bucățile de carne constant, adăugân continuu peste ele unt și rozmarin. Astfel, carnea se va frăgezi și se va aromatiza de la rozmarin, dar va căpăta și gust sărat, de la unt.
Pe aceeași temăSe transferă carnea în alt vas, se acoperă cu un capac și se păstrează friptura de vită la cald până când sunt gata și celelalte ingrediente.
Smochinele se crestează în patru părți la capetele cu codița, dar fără a le străpunge până la bază. Se amestecă cașcavalul răzuit cu pesto de busuioc, iar cu acest amestec se umplu smochinele în crestătura de la capete. Se înfășoară în felii subțiri de bacon și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 12-15 minute, atât cât să se rumenească bine baconul, iar cașcavalul să se topească în interiorul smochinelor.
Bagheta de pâine se taie în felii rotunde de maxim 1 cm grosime, iar aceste felii se rumenesc în grăsimea rămasă în tigaie, după prepararea fripturii de vită. Peste aceste crutoane de pâine se vor așeza smochinele umplute cu cașcaval și pesto, în timpul servirii.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de antricot de vită cu smochine umplute la cuptor, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.