Supă din rasol de vită cu multe legume. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 martie 2022.
În ediția din 9 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit patru rețete culinare, una dintre acestea fiind o delicioasă rețetă de supă din rasol de vită cu multe legume.
Publicat: Miercuri, 09 Martie 2022, 14:06 | Actualizat: Miercuri, 09 Martie 2022, 21:43- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Printre preparatele culinare pe care le-a gătit chef Nicol Tand în ediția din 9 martie 2022, de la Super Neatza s-a numărat și o rețetă delicioasă și consistentă de supă din rasol de vită cu multe legume. Aceasta a fost mai mult decât perfectă pentru masa de prânz dintr-o zi geroasă.
”Astăzi voi face cinci sau șase feluri de mâncare cu doar 126 de lei. Am să fac o supă de rasol. Legumele le voi pune întregi: o gulie, păstârnac, morcovi, ceapă, cartofi, varză. Carnea o voi lăsa la foc foarte, foarte încet. Voi face o supă transparentă”, a spus bucătarul de la Super Neatza.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi această delicioasă și foarte hrănitoare supă din bucătăria lui Nicolai.
Supă din rasol de vită cu multe legume - Ingrediente
- 1 kg rasol de vită cu os
- 2 buc. ceapă
- 5 buc. morcovi
- 1 buc. păstârnac
- 1 buc. gulie
- 1 fir de praz
- 3-4 cartofi
- 1/4 varză albă, proaspătă
- sare și piper, după gust
- pătrunjel verde
Rețetă de supă din rasol de vită cu multe legume - Mod de preparare
Modul de preparare al supei este foarte simplu, însă necesită timp îndelungat e fierbere, la foc încet, pentru intensificarea gusturilor.
Pe aceeași temăSe începe cu porționarea rasolului de vită. Acesta se va fierbe în 4 litri de apă la foc încet, pentru aproximativ 3 ore și jumătate. Tipsul lui chef Nicolai pentru ca supa să iasă foarte limpede și clară, este de a adăuga un albuș de ou bătut în supă. Acesta se va ridica la suprafața supei și va colecta toate impuritățile din apă. Apoi se îndepărtează cu o spumieră.
Legumele se curăță, se spală și se adaugă întregi, sau tăiate în jumătăți, după caz. Se aduagă în supă când carnea începe să se pătrundă. Nu se vor adăuga toate odată ci în funcție de timpul de fierbere al acestora.
Supa din rasol de vită cu multe legume se asezonează, după gust cu sare și piper. În timpul servirii, se scot legumele și se porționează în bucăți mai mici, la fel și carnea. Pentru un plus de prospețime se adaugă pătrunjel verde în timpul servirii.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de supă din rasol de vită cu multe legume, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 9 martie 2022, de la Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.