Cât costră un trai decent în Germania. Un român a dezvăluit ce cheltuieli lunare există
Scumpirile care au avut loc în ultima perioadă i-a speriat atât pe români, cât și pe străini, însă chiar și în acest caz cheltuielile lor sunt văzute altfel. Iată la ce sumă lunară pot ajunge cheltuielile unui cuplu din Germania.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Martie 2024, 12:47 | Actualizat: Marti, 19 Martie 2024, 13:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu toate că prețurile din România sunt mai mari decât în alte țări precum Germania, Marea Britanie, Elveția și Spania, un bărbat român care locuiește în Germania a ales să dezvăluie suma minimă pe care o cheltuie pentru strictul necesar lună de lună.
Iată ce a dezvăluit despre cheltuielile pe care le are lunar.
Pe aceeași temăCât costă traiul în Germania
Potrivit unei publicații, pentru a-i ajuta pe cei care doresc să părăsească țara și să plece în Germania, românul s-a decis să facă o listă de cheltuieli și să arate costul final publicului larg.
Existând o multitudine de ipoteze conform cărora traiul în Germania este foarte bun, bărbatul și-a dorit să arate că nu întotdeauna este ușor să trăiești departe de casă și că prețurile și cheltuielile pot ajunge chiar mai mari acolo.
Calculele pe care le-a făcut românul sunt pentru două persoane.
Iată ce presupune un trai decent în Germania.
Primul lucru pe care românul l-a luat în calcul a fost locuința. Pentru a locui acolo, acesta și partenera sa plătesc lunar suma de 470 de euro pentru chirie în cazul unui apartament de 55 de metri pătrați.
Următoarele aspecte de care bărbatul a ținut cont sunt utilitățile. Pentru factura la gaz suma se ridică la 140 de euro, iar pentru facturla la curent suma se ridică la 130 de euro.
Trecând la următoarele cheltuieli necesare, românul a luat în calcul prețutile pentru internet în valoare de 47 de euro și pentru telefoanele mobile în valoare de 42 de euro. Pentru abonamentul Netflix și abonamentul la radio bărbatul mai achită încă 25 de euro.
Pentru mașină, românul a specificat faptul că plătește impozit anual care se adaugă la cheltuielile lunare de întreținere, sumă care în total ajunge la suma de 667 de euro. Aspectele pe care le-a luat în calcul în acest caz țin de combustibil, consumabile, asigurare și alte cheltuieli care apar în mod neprevăzut.
După ce a trecut peste cheltuielile necesare și indispensabile, bărbatul a trecut la nevoile personale. Lunar, acesta susține că ajunge la o sumă de 800 de euro pentru mâncare, îmbrăcăminte, produse de igienă și curățenie, cadouri, și abonament la sala de fitness.
Alte cheltuieli la care nu ar putea renunța sunt reprezentate de asigurările private și taxa de la bancă, care ajung la 95 de euro lunar.
După ce a luat în calcul doar strictul necesar, bărbatul a tras linie și a a ajuns la o sumă nici mai mare, nici mai mică de 2424 de euro pe care o cheltuie în fiecare lună.
Cu toate acestea, românul susține faptul că lună de lună apar cheltuieli neprevăzute de la care nu se poate dezice.
Pe aceeași temă