Antena

Noi reguli pentru șoferii care vor să plece în Grecia cu mașina! Reglementările au intrat deja în vigoare

Regulile pe care trebuie să le cunoști înainte de a pleca cu mașina în Grecia! Iată la ce detalii trebuie să fii extrem de atent!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 30 Mai 2024, 16:31 | Actualizat: Joi, 30 Mai 2024, 17:32
Galerie de imagini
Ce trebuie să știe turiștii care pleacă în Grecia cu mașina.
Shutterstock.com

Noi reguli pentru șoferii care vor să plece vara aceasta în Grecia!

Ministerul Transportului Maritim din Grecia a emis în data de 16 aprilie noi reglementări pentru șoferii care vor să își petreacă o vacanță la ei în țară.

Pe aceeași temă

Iată ce trebuie să știe românii care și-au planificat deja vacanțele în Țara Elenă!

Reguli de călătorie în Grecia cu mașina

Noile reglementări care au intrat în vigoare îi vizează pe șoferii care conduc mașini electrice sau autoturisme alimentate cu gaz.

Astfel, potrivit regulilor, șoferii trebuie să se asigure că bateriile mașinilor electrice pot avea un nivel maxim de încărcare de 40%, iar buteliile de gaz de 50%.

Potrivit OT.gr, reglementările fac referire la „vehicule hibride pur electrice și reîncărcabile care poartă acumulatori (baterii) și la „vehicule care utilizează combustibili gazoși lichefiați și comprimați”.

Aceste măsuri sunt luate în contextul studiului realizat de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) și în cadrul experienței internațională în ideea în care problema transportului acestor tipuri de autoturisme cu nave de tip feribot a preocupat comunitatea internațională de transport maritim relativ recent.

Pe aceeași temă

Așadar, ținând cont de motivele menționate anterior, dar și din motive de prevenție, conducătorii acestor tipuri de autoturisme care iau în calcul urcarea pe o navă de coastă de tip feribot/bac, trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

Recomandari A1

Totodată, șoferilor li se impune obligativitatea de a anunța imediat echipajul navei în cazul în care apare orice semnal de alarmă la autoturismul pe care îl dețin.

„Responsabilitatea pentru a se asigura că nu există nicio deteriorare a vehiculului sau avarii la sistemul de combustibil, rezervoarele sau acumulatorii acestuia revine exclusiv proprietarilor acestor vehicule, iar compania de transport maritim poate asigura acest lucru în orice mod pe care o stabilește”, se precizează în documentul transmis de oficiali.

Un alt aspect esențial în acest sens este faptul că autoturismele hibride electrice și reîncărcabile nu vor avea posibilitatea de a fi încărcate la bord.

Instrucțiunile oferite pentru transportul în siguranță pe navele de coastă „servesc acestui scop”, dar „fără a împiedica libera circulație a „vehiculelor verzi” în insulele noastre” mai transmit oficialii.

Circulara Ministerului Transporturilor Maritime din Grecia are codul 2322.3/79893/2023 și a fost emisă, pentru prima dată pe data de 14 noiembrie 2023 și a fost actualizată pe 16 aprilie 2024.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
turiști grecia români mașină vacanță călătorie reguli
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Sub ameninţarea celei mai puternice furtuni din ultimii 20 de ani, oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: "Frică ne este. Ce o vrea Dumnezeu"
Videoclipul zilei
Citește și
Prețul ireal pe care l-au plătit doi turiști pentru un cârnat și patru bucăți de brânză. Au scos...
Ce costuri implică un drum cu mașina din România până în Lefkada, Grecia. Câte ore durează drumul
Cât costă un burger clasic vândut în Aeroportul Internațional Henri Coandă. Prețul îi lasă pe...
A plătit 2000de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia, dar a fost uluit de ce a văzut. Ce a...
Video recomandate
Video
Citește și