Televizoarele, adevărați spioni în casa ta! Cum s-a descoperit problema și cum o au reușit experții să o remedieze
Un nou semnal de alarmă în cazul televizoarelor inteligente. Experții în securitate cibernetică au descoperit o problemă serioasă la o anumită marcă cunoscută de televizoare! Iată cum acționează hackerii!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 15 Aprilie 2024, 12:29 | Actualizat: Luni, 15 Aprilie 2024, 13:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Producătorul global de soluții în securitate cibernetică, Bitdefender, care se ocupă cu protejarea a milioane de utilizatori și de companii, a tras un semnal de alarmă în privința anumitor televizoare care se regăsesc în majoritatea caselor din România.
Experții din domeniul securității cibernetice din cadrul companiei au dezvăluit faptul că au descoperit mai multe probleme serioase la sistemul de operare al televizoarelor marca LG, probleme care pun în pericol siguranța oamenilor.
Pe aceeași temăIată ce s-a întâmplat și cum a fost remediată problema televizoarelor-spion!
Televizoarele LG, adevărați spioni în casa ta
Specialiștii au transmis faptul că existau anumite vulnerabilități serioase care puteau permite hackerilor să treacă peste pașii de identificare și să obțină controlul complet asupra televizoarelor marca LG care au versiunile 4 - 7 ale sistemului de operare LG WebOS.
Imediat după preluarea controlului televizoarelor, hackerii puteau efectua comenzile dorite și puteau să acționeze și asupra altor gadget-rui concectate la aceeași rețea.
„Cu toate că aceste vulnerabilităţi ar afecta doar televizoarele LG conectate la reţele locale de tip LAN, au fost identificate peste 90.000 de televizoare LG conectate direct la internet (...) Prin ocolirea mecanismelor de autentificare ale sistemelor LG WebOS (versiunile de la 4 până la 7), atacatorii pot adăuga un nou utilizator în configurarea televizorului.
Prin exploatarea acestor vulnerabilităţi, atacatorii pot creşte privilegiile obţinute iniţial pentru a prelua complet controlul asupra dispozitivului. Atacatorii pot injecta ulterior alte tipuri de ameninţări în alte dispozitive inteligente din casă. Pentru una dintre vulnerabilităţi gradul de severitate este ridicat (7.2), iar pentru celelalte trei este critic (9.1)”, au menționat experții de la Bitdefender, potrivit Agerpres.
Pe aceeași temăCompania LG susține că a remediat problema
LG a transmis faptul că a fost avertizat în acest sens de către liderul global în securitate cibernetică, Bitdefender, și că specialiștii companiei au luat toate măsurile necesare pentru rezolvarea problemei.
Experții susțin faptul că problemele de securitate au fost rezolvate și recomandă tuturor deținătorilor acestor televizoare să verifice întotdeauna dacă acestea ruleză cea mai nouă versiune a sistemului de operare.
Totodată, specialiștii recomandă monitorizarea dispozitivelor IoT și izolarea acestora de rețeaua principală. Cea mai bună soluție în acest sens este de a crea o rețea specială doar pentru dispozitivele inteligente.
„Criminalii cibernetici îşi intensifică atacurile asupra dispozitivelor IoT, întrucât reţelele inteligente de acasă pot fi conectate şi la reţelele de la birou. Această cercetare face parte dintr-un program mai amplu care urmăreşte să pună în lumină securitatea celor mai bine vândute dispozitive IoT din lume”, este informația care se arată în comunicatul instituției.
„Asiguraţi-vă că toate dispozitivele IoT, inclusiv routerele, au cele mai recente actualizări de securitate şi că nu deţineţi echipamente care nu mai pot fi actualizate. Criminalii cibernetici îşi intensifică atacurile asupra dispozitivelor IoT, întrucât reţelele inteligente de acasă pot fi conectate şi la reţelele de la birou.”, recomandă experții în domeniu.
Pe aceeași temă