Vaccinul împotriva Covid-19 se numește ''ChAdOx1 nCoV-19'' și a început să fie produs, deși nu a fost testat. ''Am început producţia la risc a acestui vaccin"
Un milion de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetători britanici, au fost deja lansate în producţie şi vor fi disponibile până în septembrie, deşi încă nu a început testarea acestui vaccin, a anunţat vineri echipa de cercetători de la Universitatea Oxford, relatează Reuters, citat de Agerpres.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 17 Aprilie 2020, 23:10 | Actualizat: Vineri, 17 Aprilie 2020, 23:19Vaccinul, denumit ''ChAdOx1 nCoV-19'', este unul dintre cele aproximativ 70 de potenţiale vaccinuri împotriva noului coronavirus aflate în faza de dezvoltare pe plan mondial, dintre care pentru cel puţin cinci s-a început testarea preliminară pe oameni.
Medicul român care a vindecat cei mai mulți pacienți cu COVID-19, avertisment care dă fiori reci
Cercetătorii britanici recrutează acum voluntari pentru testare preliminară (faza 1) şi recunosc că începerea producţiei vaccinului este o decizie riscantă, întrucât dozele produse vor fi inutile dacă în final se dovedeşte că vaccinul lor nu este eficient.
''Am început producţia la risc a acestui vaccin, nu doar la o scară redusă, ci cu o reţea de producători în şapte locaţii diferite din lume'', a declarat presei Adrian Hill, profesor şi director la Institutul Jenner din cadrul Universităţii Oxford, el estimând că până în septembrie se va încheia şi testarea vaccinului.
Adrian Hill a mai precizat că trei dintre aceste locaţii sunt reprezentate de producători britanici, două sunt în alte state europene şi câte una în India şi China, dar nu a dat prea multe detalii despre finanţarea producţiei, menţionând doar că estimează un cost iniţial de zeci de milioane de lire sterline.
Raed Arafat, anunț de maximă importanță: "Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi"
Marea Britanie se numără printre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, înregistrând până vineri 108.692 cazuri, din care 14.576 de decese.