Ziua cu „zero decese cauzate de COVID-19”, dezvăluită de specialiști! Câteva săptămâni ne despart de finalul „bilanțului negru”
Când nu vom mai adăuga nicio persoană în „bilanțul negru al pandemiei” de COVID-19? Experții au strâns toate informațiile la un loc și au venit cu răspunsul pe care îl așteaptă o lume întreagă de aproape trei luni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 14:02 | Actualizat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 14:02Marea Britanie nu va mai avea nicio moarte cauzată de COVID-19, începând cu luna iulie. Este anunțul făcut, miercuri, de profesorul Carl Heneghan, epidemiolog la Universitatea Oxford, citat de Daily Mail.
Numărul deceselor înregistrate, săptămânal, în Marea Britanie atins cea mai scăzută valoare de la începutul pandemiei de coronavirus, potrivit raportării publicate de Biroul Național de Statistică.
În vârful perioadei, la mijlocul lunii aprilie, peste 16.000 de britanici și-au pierdut viața.
O echipă de la Universitatea de Tehnologie din Singapore a strâns toate datele cu privire la evoluția numărului de cazuri de infectare din cele mai afectate ţări din lume de pandemie.
Analizând datele, specialiștii au prezis eradicarea totală a COVID-19 în Marea Britanie, SUA și Italia.
Astfel, în Marea Britanie, coronavirusul ar fi eradicat (niciun caz nou și fără un al doilea val) la data de 30 septembrie. În cazul americanilor, finalul pandemiei s-ar atinge pe 11 noiembrie.
Italia, focarul de COVID-19 al Europei, va înregistra cazuri noi până pe 24 octombrie, scrie Daily Mail.
Graficele întocmite de statisticienii din Singapore estimează traiectoria răspândirii virusului în timp, urmărind numărul real de noi cazuri confirmate pe zi, începând din 12 mai.
Analizând ritmurile de accelerare şi decelerare ale focarului în fiecare ţară, oamenii de ştiinţă spun că au reuşit să stabilească momentul în care virusul va începe să scadă şi ulterior să fie eradicat.
Însă concluziile analizei se pot schimba, fiind influențate de complexitatea virusului, precum şi alţi factori, inclusiv restricţiile şi protocoalele de testare din fiecare ţară.