Antena

A ațipit cu lentilele de contact la ochi, dar ce a urmat e greu de imaginat. Gestul aparent inofensiv l-a costat pe viață

Un tânăr a tras un pui de somn cu lentilele de contact la ochi, dar nu se aștepta la ce a urmat apoi. Medicii i-au pus un diagnotic greu de crezut după o privire mai atentă.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 26 Februarie 2023, 15:45 | Actualizat: Duminica, 26 Februarie 2023, 18:43
Un tânăr a tras un pui de somn cu lentilele de contact la ochi, dar nu se aștepta la ce a urmat apoi. Medicii i-au pus un diagnotic greu de crezut
Capturi TikTok / @mikekrum13

Michael Krumholz, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a tras un pui de somn de doar 40 de minute, dar nu s-a gândit că din această cauză viața lui va lua o turnură neașteptată. Când s-a trezit, ochiul său stâng era roșu și vederea îi era distorsionată, dar a mai durat câteva zile până când a apelat la ajutor specializat. Ceea ce au găsit doctorii în ochiul lui întrece orice imaginație, iar efectele îl afectează acu, pentru totdeauna.

Un tânăr a orbit parțial după ce a adormit cu lentile de contact. Ce au găsit medicii în ochiul lui

Tânărul care locuiște în Florida este student la management sportiv și duce un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, acum el trăiește un adevărat coșmar după a ațipit cu lentilele de contact în ochi.

Pentru că atunci când s-a trezit simțea un disconfort, el doar și le-a scos și nu a dat prea multă importanță simptomelor. Cu toate acestea în zilele următoare, el a început să își piardă vederea, iar durerea a devenit din ce în ce mai greu de suportat.

După o lună în care nu a știut exact ce are, medicii i-au dat o veste șocantă. Specialiștii l-au diagnosticat cu o infecție bacteriană, numită keratită. Cu alte cuvinte, aceștia au găsit în ochiul lui stâng un parazit care se hrănește cu țesut și provoacă pierderea permantă a vederii.

În consecință, tot ce mai poate vedea Michael acu, sunt doar niste puncte „negre și gri”, pe care le compară cu imaginea care apare pe TV atunci când cade antena.

@mikekrumholz13 Replying to @keepitupboss little update on how it looks right now @mrbeast hasn’t answered ): #acanthamoebakeratitis #fyp #eyes #miami #opthalmologist ♬ original sound - Mikekrum13
Pe aceeași temă

Infecția l-a forțat să renunțe la job și hobby-uri, inclusiv la ieșirile cu prietenii, baseball și antrenamentele la sală. „Am 21 de ani și am încercat să găsesc un loc de muncă de tip management sportiv în industrie, dar pare imposibil să fac asta”, a declarat el pentru sursa citată anterior.

De asemenea, în urma infecției, el a dezvoltat fotosensibilitate, ceea ce înseamnă că este dureros să se expună la lumina directă a soarelui. Tânărul din Florida își petrece acum cea mai mare parte a timpului închis în casă, cu draperiile trase și purtând ochelari de soare.

@mikekrumholz13 Before this disaster I had the best year of my life #2022 #2023 #recap #fyp ♬ up again - mike.

Medicii spun că s-ar putea să-și recapete doar 10% din viziune după un transplant de cornee, dar pacientul a spus DailyMail.com că va lua un procent.

Recomandari A1

Infecția l-a forțat să renunțe la job și hobby-uri, inclusiv socializarea cu prietenii, baseball și antrenamentul la sală.

El a declarat pentru DailyMail.com: „Am 21 de ani și am încercat să găsesc un loc de muncă de tip management sportiv în industrie, dar pare imposibil să fac asta. „În ziua de azi nu este nicio muncă, nici viață socială, într-adevăr, rețelele sociale te ajută să treci peste zi.”

De asemenea, a dezvoltat fotosensibilitate, ceea ce înseamnă că este dureros pentru el să fie expus la lumina directă a soarelui. Tânărul din Florida își petrece acum cea mai mare parte a timpului închis în casă, cu draperiile trase și purtând ochelari de soare.

Pe aceeași temă

Michael a purtat lentile de contact zilnic, timp de trei ani, înainte de infectare și nu a pățit nimic. Medicii spun că acestă infecție este extrem de rară, dar aproximativ 80 la sută din cazuri sunt la persoane care poartă lentile de contact.

Bacteriile care provoacă infecția sunt în mod normal inofensive și foarte frecvente. Se găsesc în lacuri, pâraie, oceane și sol. De asemenea, pot intra în apă de la robinet, încălzire, ventilație și unități de aer condiționat.

Când ajung în ochi prin micro-lacrimi și zgârieturi, atunci pot declanșa o infecție. Potrivit specialiștil, tânărul și-ar putea recăpăta, totuși, 10% din vedere în urma unui transplant de cornee.

Whatsapp LinkedIn
lentile de contact pericol diagnostic
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
O femeie care folosea lentile de contact a mers la doctor pentru că simțea ceva în ochi. Oftalmologul,...
Bună dimineața, Sănătate! Cum scăpăm de ochelari și lentile de contact
Lentile de contact bifocale - Ce sunt, ce beneficii oferă și cum să le alegi
Sunteți pregătiți pentru o nouă imagine? Lentilele de contact violet sunt alegerea perfectă!
Video recomandate
Video
Citește și