A înlemnit când a pus mâna pe ceea ce părea o plantă uscată și a văzut că se mișcă. Internauții l-au avertizat că e o comoară
Un bărbat a înlemnit când a pus mâna pe ceea ce părea o plantă uscată și a observat că se mișcă. A filmat totul și a postat pe internet, unde a aflat că a descoperit o adevărată comoară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Ianuarie 2024, 18:01 | Actualizat: Miercuri, 03 Ianuarie 2024, 18:22Bărbatul a înlemnit când a pus mâna pe ceea ce părea o plantă uscată și a observat că se mișcă. A filmat totul și a postat pe internet, unde a aflat că a descoperit o adevărată comoară.
Pe aceeași temăCe este vietatea găsită de bărbat pe navă
Pe o ambarcațiune, un bărbat filmează momentul în care descoperă o stea de mare deosebită. Este vorba despre ”basket star”, o vietate care își poate face brațele să formeze un coș pentru a își prinde prada. Se pare că vietatea, ce inițial părea o plantă uscată, are un preț ridicat de aproximativ 50 de dolari.
Basket star sau stelele coșar se găsește în ape reci sau calde, atât în emisfera nordică, cât și în cea sudică, în general la adâncimi de cel mult câteva sute de metri. Ele pot fi regăsite pe coasta de vest a Statelor Unite până în California, iar pe coasta de est până în Massachusetts. Preferă un fund de mare stâncos, într-un loc cu un curent destul de puternic.
Această stea are un corp cu cinci vârfuri, cu un diametru de până la câțiva centimetri. Steaua coșar se hrănește ancorându-se pe fundul mării și întinzându-și brațele în curent - formând un coș larg.
Pe aceeași temăMoluștele mici, meduzele și alte creaturi care plutesc odată cu curentul ajung direct în coșul format de brațele ei. Vietatea prinde prada nefericită, o înfășoară în fire de mucus, apoi o trage în jos spre gura stelei coșar.
Iar dacă steaua coșar se transformă din prădător în pradă, își poate înfășura brațele în jurul corpului pentru a forma o minge strânsă. Acest lucru ar putea împiedica steaua să se transforme în hrana altor vietăți.
Aceste creaturi cântăresc până la 5 kilograme. La fel ca alte echinoderme, stelele coșar nu au sânge și realizează schimbul de gaze prin intermediul sistemului lor vascular acvatic.
În sălbăticie, stelele coșar pot trăi până la 35 de ani.
@mat_jahan Mungkin ada yg belum pernah tgk basket stars,kalau ada pun mungkin xpernah pegang,kalau pernah pun mungkin xde video😅..nahhh aku share dgn korg salah satu spesis tapak leman yg cantik..aku pon first time tgk dan pegang…dah mcm sotong.. #livebasketstars #jigginglife #memori2023 #livecreatures ♬ original sound - Mat Jahan