Credeau că au dat peste o creatură bizară, însă au făcut descoperit un nou animal marin. Ce este creatura cu 24 de ochi
Un grup de cercetători au fost uimiți când au descoperit un animal rar în apele unui iaz. Ce este creatura marină cu 24 de ochi și corp în formă de cutie.
Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2023, 18:32 | Actualizat: Vineri, 21 Aprilie 2023, 18:48- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O creatură în formă de cub, cu 24 de ochi, a fost descoperită ascunzându-se într-un iaz din Hong Kong. Captura a fost făcută de un grup de cercetători și au descoperit un nou animal marin.
Oamenii de știință au descoperit o creatură bizară în apa unui iaz din Hong Kong. Ei au aruncat o plasă de prins pești și când au scos-o au descoperit o creatură care semăna cu un cub cu 24 de ochi. Însă când s-au uitat mai atent au descoperit o nouă specie marină. Ce era, de fapt, creatura bizară din apele iazului.
Ce au descoperit oamenii de știință după ce s-au întors din nou în acel loc
Cercetătorii au descoperit creatura care se ascunde în „apa sărată” a iazurilor de creveți din Rezervația naturală Mai Po, potrivit unui studiu publicat în martie 20 în revista Zoological Studies, potrivit Miami Herald. Qiu Jianwen, liderul echipei de cercetare, a descris zona mai Po ca fiind „relativ bine studiată” și a remarcat că această descoperire „evidențiază diversitatea bogată a vieții marine din Hong Kong și chiar din întreaga China”.
După ce au făcut prima „captură” s-au întors în acel loc și au mai descoperit alte trei specii de acest tip.
În urma studiului pe care l-au realizat pe toate cele trei specii, oamenii de știință au descoperit o nouă specie de meduză de cutie.
Meduzele de cutie sunt numite după corpurile lor „în formă de cub”, au spus cercetătorii. Acest grup de meduze sunt „unele dintre cele mai veninoase animale marine din lume”.
Ce sunt meduzele cutie și cum se diferențiază de cele normale
Noua specie, intitulată „Tripedalia maipoensis”, are un corp transparent, cu o ușoară tentă albicioasă, arată fotografiile. Structura corpului lor este în formă de pedală, la baza tentaculelor sale, care acționează ca „padelele de barcă”. Aceste „padele” permit meduzei de cutie să înoate mai repede decât alte tipuri de meduze. Când înoată, meduzele arată ca și cum ar pulsa în timp ce își împinge corpul înainte, arată un videoclip de la Universitatea Baptistă din Hong Kong.
Meduzele, care măsoară mai puțin de un centimetru lungime, au trei tentacule care se extind din fiecare colț al corpului său, mai arată studiul.
Aceste „padele” permit meduzei de cutie să înoate mai repede decât alte tipuri de meduze. Când înoată, meduzele arată ca și cum ar pulsa în timp ce își împinge corpul înainte, arată un videoclip de la Universitatea Baptistă din Hong Kong.
De asemenea, aceste meduze au 24 de ochi aranjați în seturi de câte șase, au spus cercetătorii. Pe fiecare parte, creatura are doi ochi mai mari – ochii lentilei superioare și inferioare – înconjurați de patru ochi mai mici cunoscuți sub numele de „ochii gropii” și cei decupați.
Doi dintre acești ochi sunt folosiți pentru a vedea imagini, în timp ce ceilalți patru sunt folosiți pentru a detecta lumina.
Tripedalia maipoensis este prima specie de meduze de tip cutie care a fost descoperită în apele chineze. Rezervația naturală mai Po se află în nordul Hong Kong-ului. Hong Kong este o regiune administrativă specială a Chinei și situată la marginea de sud a țării.