Antena

Cum arată tânăra care mănâncă zece morcovi pe zi. Dena Randall a dezvoltat o afecțiune rar întâlnită, care îi colorează pielea

Dena Randall a dezvoltat o afecțiune rar întâlnită în urma unui obicei pe care îl considera inofensiv, ba chiar sănătos. A început să se îngrijorez când i s-a colorat pielea.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Noiembrie 2023, 15:25 | Actualizat: Marti, 14 Noiembrie 2023, 15:26
Dena Rendall și-a schimbat culoarea pielii după ce a dezvoltat o obsesie pentru morcovi
Instagram, TikTok

Dena Randall are 21 de ani și trăiește în Edinburgh. Potrivit DailyMail, este vegetariană și, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate, a decis să mpnânce câte zece morcovi pe zi, împreună cu trei ardei grași și un cartof dulce.

Cum arată tânăra care mănâncă zece morcovi pe zi

A început să-și facă griji după ce cei din jur au observat că devenea din ce în ce mai portocalie. Aceștia au luat în considerare posibilitatea unei ședințe de bronzare eșuată, un machiaj greșit sau chiar icter.

În urma căutărilor pe Google, și-a dat seama că nivelul de caroten din sânge era foarte mare, schimbându-i astfel culoarea în una portocalie, foarte asemănătoare cu cea a personajelor lui Roald Dahl din Charlie și Fabrica de Ciocolată. În urma cestei descoperiri, Dena a scăzut cantitatea de morcovi consumată într-o zi, de la zece, la opt.

Pe aceeași temă

În prezent, tânăra mănâncă doar șase morcovi pe zi. Cu toate acestea, cumpără 6 kilograme de la un magazin online de fructe și legume, iar în total cheltui în jur de 40 de lire sterline pe legume. Dena este absolut convinsă că această dietă o ajută să-și păstreze un bronz natural pe tot parcursul anului.

Cum a ajuns să consume o cantitate atât de mare de morcovi pe zi

Pasiunea sa pentru morcovi a început pe când avea doar 12 ani, când a început să mănânce câte unul sau doi pe zi, până când, în cele din urmă, a ajuns la un total de zece morcovi pe zi.

„Când am început să țin dietă, am început să mănânc morcovi, dar un număr rezonabil - poate unul sau doi pe zi. Apoi, am ajuns să mănânc și câte zece morcovi într-o singură zi. Chiar îmi plac morcovi și îmi face plăcere să mănânc atâția pe zi, dar știu că nu e chiar normal pentru toată lumea. M-am convins singură că nu mă îmbolnăvesc niciodată datorită fructelor și legumelor pe care le consum zilnic”, mai spune ea.

Pe aceeași temă

Dena a observat că și-a schimbat culoarea pielii la școală, când colegii au întrebat-o dacă a fost la salon și s-a bronzat sau dacă și-a greșit machiajul.

Recomandari A1

„Colegii au început să observe și să mă întrebe dacă m-am bronzat la salon, ceea ce m-a făcut nesigură pe mine. De fiecare dată când ajungeam la școală exclamau: <<O, te-ai machiat astăzi!>> Nu mă machiez de obicei și probabil s-au gândit: <<A încercat să se macheze și a dat greș pentru că nu o face de obicei?>>”

Cum și-a dat seama de afecțiune și ce a decis să facă în continuare

Și mama ei a observat schimbarea culorii pielii ei și s-a temut să nu sufere de icter - o îngălbenire a pielii din cauza problemelor la ficat.

La momentul respectiv nu făcuse conexiunea între obiceiul de a mânca morcovi și culoarea pielii. Însă mama sa și-a adus aminte de o verișoară care mânca mulți morcovi și avea într-adevăr o culoare mai portocalie.

Căutându-și simtomele pe internet, Dena Rendall s-a diagnosticat singură. Aceasta a ajuns la concluzia că are un nivel ridicat de caroten în sânge.

Pe aceeași temă

Portocalele - și alte fructe, precum mango, caise și dovleci - conțin un pigment natural denumit beta caroten. Această substanță le conferă nuanța specifică. În timp, în urma unui consum excesiv de beta caroten, culoarea pielii se poate schimba în galben-portocaliu.

Din punct de vedere medical, această afecțiune este inofensivă. Însă este nevoie de câteva luni pentru ca pielea să revină a nuanța naturală.

Dena Rendall a decis să scadă consumul de morcovi, după ce a observat o diferență majoră între culoarea feței și cea a gâtului.

@denarendall #fyp #storytime #carotenemia #carrots #funfacts ♬ original sound - Dena Rendall

„Eram în drum spre majoratul meu și mă pregăteam împreună cu prietenele mele și făceam poze. Nimeni nu mi-a zis atunci când ne pregăteam că par prea portocalie. Abia după ce am folosit flash-ul și toată lumea a început să râdă. Nu mi-am dat seama ce este atât de amuzant și primul gând a fost că nu poate fi adevărat.

Pe aceeași temă

Arătam ca Oompa Loompa. Aveam rimel, dar nu eram machiată deloc, n-am mai purtat fond de ten de când aveam 13 ani. Atunci m-am hotărât să reduc numărul de morcovi de la zece la opt. Nu am observat, ceilalți vedeau și îmi atrăgeau atenția”, mai adaugă tânăra.

Odată ce a redus consumul de morcovi, culoarea pielii nu a mai fost atât de portocalie, iar comentariile pe baza nuanței sale s-au disipat. În prezent, Dena consumă doar șase morcovi pe zi.

„Sunt o blondă palidă cu o piele foarte deschisă la culoare, dar tocmai pentru că mănânc atâția morcovi pe zi mă pot bucura de un ten bronzat pe tot parcursul anului. Nu mă gândesc neapărat că trebuie să mănânc morcovi, pur și simplu asta mănânc, nu o fac conștient.

Pe aceeași temă

Când oamenii mă întreabă ce fel de bronz folosesc și le spun că doar mănânc mulți morcovi cred că glumesc. Câteodată sunt foarte portocalie, iar uneori am doar o strălucire naturală frumoasă; se schimbă”, mai spune ea.

Whatsapp LinkedIn
dena randall caroten morcovi portocaliu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Imola 2024 se văd LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 17 - 19 mai, urmărește toate etapele pe canalele dedicate.
Stirile zilei Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Video recomandate
Video
Citește și
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes Catine.ro
De ce gemenii Victoriei Ruffo au ales să stea departe de lumina reflectoarelor. Ce relație au cu mama lor Happy Channel
Politicianul român care va avea pensie de 5.800 de euro plătită de UE. Câți bani vor încasa Traian Băsescu,... Libertatea.ro
De ce se plâng că mor de foame românii care primesc salarii decente. "Standardele legate de stilul... Ziare.com
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă Neşu. Informaţii rare despre Maria AntenaSport
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:... Elle
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged HelloTaste.ro
Cum se prepară cel mai bun gem de căpșuni. Secrete și trucuri știute de gospodinele cu experiență Antena3.ro
Telefoanele Android care pot fi detectate când sunt furate. Ce trebuie să facă utilizatorii pentru a-și proteja... useit
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu... Catine
O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sf. Gheorghe. Trei persoane sunt dispărute Wall-Street
Ben Affleck și Jennifer Lopez, la un pas de despărțire? Problemele conjugale ies la iveală Kudika
Anunțul momentului despre Andreea Marin! Nimeni NU a mai făcut ca ea Playtech
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul Redactia.ro
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au... Observator
Obiceiuri pentru sănătatea inimii. Cum poți proteja acest organ MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume ProSport
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea: „Moleșește activitatea cerebrală” Gandul
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea dacilor, e vie și astăzi CanCan
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect DeParinti
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte” ZUTV
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială UseIT
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Hello Taste