Păpușile au luat locul oamenilor într-un sat. De ce s-a luat această decizie: „Acum plătim prețul”
Într-un sat oamenii au fost înlocuiți de păpuși. Iată care este motivul trist pentru această decizie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 01 Noiembrie 2024, 18:34 | Actualizat: Vineri, 01 Noiembrie 2024, 18:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Într-un sat din Japonia predomină păpușile și nu oamenii. Marionetele din cârpe au început să fie folosite dintr-un motiv cu adevărat trist.
Păpușile au luat locul oamenilor într-un sat. De ce s-a luat această decizie
Nu doar România se confruntă cu o scădere a numărului de locuitori în zonele rurale, ci și alte țări, printre care și Japonia, mai exact în Ichinono, conform unei surse.
Pe aceeași temăTinerii din satul respectiv au ales să plece în zone urbane pentru studii sau pentru un trai de viață mai bun. Astfel că, în Ichinono a mai rămas o mână de oameni, majoritatea pensionari.
Cei aproximativ 60 de oameni au venit cu o idee inedită pentru a se simți mai puțin singuri. Aceștia au confecționat păpuși din cârpe, iar în scurt timp au ajuns să fie depășiți numeric de marionete.
„Probabil că suntem depășiți numeric de marionete”, a spus Hisayo Yamazaki, o văduvă în vârstă de 88 de ani.
Hisayo Yamazaki relatează că multe familii din sat și-au încurajat copiii să plece, iar acum plătesc un preț destul de scump, dat fiind faptul că păpușile au luat locul oamenilor.
„Acum plătim prețul”, mai adaugă bătrâna.
Însă există o speranță pentru oamenii din Ichinono. În urma pandemiei COVID-19, tot mai mulți tineri s-au îndreptat către viața la țară, unde își pot cultiva singuri hrana, aerul este curat, iar ritmu mai puțin alert, părăsind agitația orașului.
Totodată, companiile au adoptat un regim de muncă remote sau hibrid, iar asta le-a dat oportunitatea tinerilor să-și regândească perspectiva asupra vieții.
Acest lucru a ajutat populația din Ichinono, când Kato, în vârstă de 33 de ani, și Toshiki Kato, în vrâstă de 31 de ani, s-au mutat acolo din Osaka. Aceștia au adus pe lume un băiețel, Kuranosuke Kato, care are acum 2 ani. El este primul copil născut în satul respectiv după 20 de ani, condorm datelor Ministerului Afacerilor Interne din Japonia.
Kuranosuke Kato reprezintă speranța oamenilor din Ichinono, care au dăruit tinerei familii toată dragostea și sprijnul de care avea nevoie.
Pe aceeași temă„Doar prin faptul că s-a născut aici, fiul nostru beneficiază de dragostea, sprijinul și speranța atât de multor oameni, chiar dacă nu a realizat absolut nimic în viață încă”, a spus Kato.
La momentul actual, Japonia are cel mai mare procent de persoane cu vârste de peste 65 de ani, cu 29,3% din populația totală a țării. Aceștia duc un stil de viață care le menține atât sănătatea mintală, cât și cea fizică pentru mai mult timp.