Antena Căutare

Satul din România în care toți poartă același nume. Locuitorii și-au dat porecle ca să se deosebească

Într-un sat din județul Neamț, toți locuitorii poarta numele „Țepeș”. Ca să se deosebească unii de alții, oamenii au ajuns să își pună porecle.

Galerie
Satul din România în care toți poartă același nume. Locuitorii și-au dat porecle ca să se deosebească | Shutterstock

Comuna Bicazu Ardelean din județul Neamț, cu circa 3.600 de locuitori, are în administrație un mic sat, numit Țepeșeni, cu puțin peste 300 de locuitori, din care 290 poarta numele de „Țepeș”, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: „Valea Rinichiului”, satul în care fiecare localnic și-a vândut un rinichi. Unde se află și de ce au recurs la această metodă

Toți locuitorii unui sat din România au același nume. Se deosebesc prin porecle

Poștașul din Țepeșani spune că la început i-a fost greu să îi găsească pe toți, să îi distingă, dar s-a învățat cu ei după ce aceștia și-au pus unii altora porecle, să fie mai ușor de recunoscut.

Articolul continuă după reclamă

„Ne cam încurcă. Numai după porecle ne mai desparte cumva. Majoritatea e <<Țepeș>> aici. Care au venit căsătoriți nu sunt, doar câteva familii”, a povestit „nenea” Țepeș Toader pentru Antena 3 CNN.

Potrivit legendelor locale, domnitorul Vlad Țepeș s-ar fi refugiat în zona muntoasă. Alții spun că mama acestuia s-ar fi retras la o mănăstire din apropiere. Numele de „Țepeș” dat satului și preluat de săteni a venit în urma vizitei domnitorului și a obiceiului său de a trage în țeapă dușmanii, mai transmite sursa citată.

Un tânăr din sat, pe care îl cheamă „Vlad Țepeș”, a povestit o întâmplare pentru Antena 3 CNN.

Acesta și-a amintit reacția unui angajator din Germania, la care el și verișorul său, „Țepeș” și el, au mers să lucreze. După ce le-a cerut actele de identitate, bărbatul l-a întrebat, în glumă: „Tu ești Dracula?”, cunoscând deja, ca mulți alți străini, celebra legendă a domnitorului român.

„La ora actuală s-au mai împuținat, fiindcă sunt plecați mulți în afară, în Italia, Spania, Germania, tineret, cam mai bine de jumătate, cam trei sferturi totuși. Restul, tot satul, sunt <<Țepeș>>. Se mai fac deosebire datorită faptului că mai au poreclă din inițiale la nume, deci <<Țepeș Bobescu>>, <<Țepeș Greuruși>>, <<Țepeș Nica>>. Avem doar din alte sate (n.r. rude fără numele <<Țepeș>>). Sunt care au venit din Primul Război Mondial cu nume de italieni”, a explicat un alt localnic, mai transmite sursa citată.

Citește și: Locul unde ești plătit cu treizeci de mii de euro pentru a te muta și a trăi acolo. Cât de frumos arată orașul!

Primul om care a făcut transplant de față a dezvăluit că și-a găsit jumătatea! Cum arată femeia cu care s-a căsătorit... Mulți cred despre un bărbat că e adolescent, deși el se apropie de criza vârstei de mijloc. Câți ani are, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x