Nereguli grave la un cunoscut restaurant din Capitală. Ce au putut găsi inspectorii ANPC la fața locului
Un control al inspectorilor ANPC a scos la iveală nereguli sanitare grave în bucătăria unui cunoscut restaurant din București. Până și anchetatorii de la Protecția Consumatorului au rămas uimiți de mizeria găsită! Localul a fost închis.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 10 Octombrie 2022, 11:19 | Actualizat: Luni, 10 Octombrie 2022, 11:59Inspectorii ANPC au dispus închiderea unui cunoscut restaurant cu specific chinezesc din Capitală, în urma unui control. După ce au descins la fața locului, aceștia au descoperit nereguli sanitare grave, fiind uimiți de mizeria găsită: insecte moarte, mucegai, produse stricate sau depozitate în locuri insalubre și multe obiecte murdare.
Templul Soarelui din Capitală, închis de ANPC în urma unui control sanitar
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au decis ca localul să fie închis pentru o perioadă de până la șase luni, iar patronului restaurantului a primit o amendă usturătoare în valoare de 15.000 de lei, informează Antena 3.
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a publicat în mediul online și câteva imagini de la fața locului, anunțând totodată că locația a fost închisă din cauza mizeriei găsite.
„Templul Soarelui (mizeriei), unul dintre cele trei, a fost oprit până va avea bunul simț să-și curețe bucătăria!”, a declarat președintele ANPC într-o postare pe pagina personală de Facebook.
Pe aceeași temăCe nereguli grave au fost găsite la cunoscutul restaurant din Capitală
În urma verificărilor, ANPC a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a locației, după ce au fost găsite numeroase nereguli. Pe lângă acestea, se pare că restaurantul nu ar fi avut nici autorizație de funcționare din partea primăriei.
Pe aceeași temă@horiaconstantinescuanpc In urma verificărilor efectuate la operatorul economic S.C. Revers Quantum S.R.L. (Templul Soarelui) cu punctul de lucru in strada Mihai Eminescu, Nr. 151, Sector 2, Bucuresti s-au placat sancțiuni in valoare de 15.000 lei, OD 19,8 kg/ 347,32 lei si otps. Totodata s-a propus sanctiunea complementara de inchidere 0-6 luni. Deficiente: - materii prime, semipreparate si preparate finite fără etichete cu elemente de identificare si caracterizare, cât si data limita de consum, astfel încât sa se poată stabili conformitatea acestora, - produse din carne cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, cât si miros, - depozitare preparate finite calde la temperaturi mai mici de min. 60 grade, - depozitare direct pe paviment, - utilizare bureți de sarma, ustensile de bucatarie de profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzura si arsuri, colectare reziduuri in recipiente fără capac, - agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliata si rugina, chedere depreciate si neigienizate, - cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzura, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat, - paviment, pereți si tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezenta de insecte vii si moarte (gândaci, muste), - depozitare direct pe paviment, - preparate cu modificări organoleptice, prezenta mucegai, - nerespectare vecinatati in spațiile frigorifice, - lipsa informare asupra riscurilor previzibile reprezentate de prezenta ingredientelor ce pot provoca alergii sau intolerante, - lipsa autorizații de funcționare (primărie)
♬ original sound - Horia Constantinescu
Iată câteva dintre problemele ridicate de Protecția Consumatorului, în urma controlului:
- materii prime, semipreparate și preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limită de consum, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora,
- produse din carne cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistență, cât și miros,
- depozitare preparate finite calde la temperaturi mai mici de min. 60 grade,
- depozitare direct pe paviment,
- utilizare bureți de sârmă, ustensile de bucătărie de profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzură și arsuri, colectare reziduuri în recipiente fără capac,
- agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate și neigienizate
- cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzură, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat,
- paviment, pereți si tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezența de insecte vii și moarte (gândaci, muște),
- preparate cu modificări organoleptice, prezență mucegai,
- nerespectare vecinătăți în spațiile frigorifice
- lipsă informare asupra riscurilor previzibile reprezentate de prezența ingredientelor ce pot provoca alergii sau intoleranțe,
- lipsă autorizații de funcționare (primărie).