Adormirea Maicii Domnului 2018. Când pică și câte zile libere avem
Adormirea Maicii Domnului 2018. Românii se pregătesc de o nouă zi liberă de la Guvern, și anume, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2018 pică pe 15 august.
Publicat: Luni, 30 Iulie 2018, 12:15 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 12:40Adormirea Maicii Domnului 2018. Românii se pregătesc de o nouă zi liberă de la Guvern, și anume, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2018 pică pe 15 august.
Sfânta Marie Mare 2018. Ce rugăciune trebuie să spui în Post
Adormirea Maicii Domnului 2018. Sfânta Maria Mare, sau Adormirea Maicii Domnului, e o sărbătoare creștină care împletește obiceiurile religioase și tradițiile populare. Are multiple semnificaţii teologice şi spirituale pentru credincioşi, este o sărbătoare de tristeţe căci se cinsteşte moartea şi înălţarea Fecioarei Maria, așa că nu e zi de onomastică.
Adormirea Maicii Domnului și înălțarea ei la cer înseamnă dăinuirea ei prin iubirea infinită a Fiului ei, iar inima ei de mamă se uneşte cu inima Fiului, simţind dumnezeieşte durerile lumii şi alinându-le cu milostivirea ei. După adormire, nimeni şi nimic nu o mai pot opri pe Maica Domnului să ajute pe toţi credincioşii. Nici timpul, nici spaţiul, nici limitările umane, nu mai pot opri pe Maica Domnului să fie pretutindeni în har, mângâind pe cei îndureraţi şi inspirând Biserica Fiului ei.
Salariații români trebuie să știe care sunt zilele libere din anul 2018, pentru a-și putea planifica din timp concediile.
Așa se face că, potrivit legislației în vigoare, în cursul anului 2018, românii vor avea parte de 15 zile libere legale. Din fericire, unele din aceste zile se pot legă cu weekendul, așa că angajații vor beneficia de mini-vacanțe, la fel că și în 2017.
Adormirea Maicii Domnului 2018, 15 august, pică într-o zi de miercuri. Așadar, angajații care sunt nevoiți și lucreze în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adica ziua lucrată va fi platită dublu sau vor avea liber într-o altă zi aleasa de ei (angajați).
Adormirea Maicii Domnului 2018. Despre această sărbătoare nu găsim informații în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiția Bisericii. Potrivit acestei Tradiții, Maica Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare. După ce Fecioară Maria și-a cerut iertăciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, ologii și bolnavii s-au vindecat, scrie crestinortodox.ro.
Adormirea Maicii Domnului 2018, Sfânta Maria Mare. Tradiții și superstiții
Pe lângă semnificaţia religioasă a sărbătorii, se transmit în popor o serie de obiceiuri şi superstiţii.
Există obiceiul ca femeile măritate să ducă la biserică, dis de dimineaţă, fructe din recolta de struguri şi de prune, dar şi miere, pentru a fi sfinţite de către preoţi şi împărţite apoi credincioşilor.
Fetele nemăritate culeg flori din grădină, pe care le duc la biserică, aşezându-le la icoane. În modul acesta, se crede că familiile acestora vor fi protejate de boli şi de necazuri.
Femeile însărcinate se roagă la Maica Domnului, pentru ca aceasta să le protejeze pe toată durata sarcinii şi să le ajute să nască prunci sănătoşi.
În dimineaţa de 15 august se tămâiază mormintele și se dă de pomană pentru morţi.
Din 15 august se redeschide şi sezonul nunţilor până la intrarea în postul Crăciunului.
Perioada dintre Sfânta Marie Mare (15 august) şi Sfânta Marie Mică (8 septembrie) este cunoscută în popor şi sub denumirea de Între Sântămării și este considerată a fi potrivită pentru semănăturile de toamnă.
Dacă eşti însărcinată, în ziua de 14 august, premergătoare sărbătorii Sf. Maria, nu trebuie să munceşti sau să trebăluieşti pentru a avea o naştere uşoară şi un copil sănătos. Se crede că femeile însărcinate care nu respectă această tradiţie vor avea dureri mari la naştere.
Fetele care doresc să se marite trebuie să spele cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului pentru ca Fecioara să le ajute să-şi întâlnească alesul.
Pe 15 august este ultima zi a verii când florile pot fi culese şi să fie bune de leac.
Conform unei alte superstiții populare, este interzis ca în această zi să îţi tunzi părul şi să îl arunci, la fel cum este interzis să mergi înapoi.
Înflorirea trandafirilor chiar de Sfânta Mariei trădează sosirea unei toamne blânde şi îndelungate.
Se spune că în această zi rugăciunile către Sfânta Marie sunt cele mai ascultate din tot anul, aşa că dacă ai probleme grave, nu ezita să spui o rugăciune către ea.
Începând cu această zi, ciobanii coboară oile de la munte, bărbații își schimbă pălăria cu căciulă, se interzice scăldatul în apa râurilor spurcată de cerb și dormitul pe prispă.
Schimbările de anotimp au fost interpretare în popor că fiind semne ale tristeții naturii, care regretă plecarea Sfintei Fecioare. Din acest motiv, iarba nu mai crește, iar frunzele încep să se îngălbenească.
În această zi creștinii se roagă mai intens Maicii Domnului, știind că Mântuitorul nu lasă nimic neîmplinit, astfel cine se roagă la Sfânta Fecioară scapă de necazuri și de boli.
Tot în 15 august este Ziua Marinei, Maica Domnului fiind patroana spirituală a marinarilor.
sursa: observatorbn.ro