Poți vorbi despre femei și bărbați, dar nu și despre alte genuri în școli și universități! La ce se referă proiectul de lege care interzice referirile la identitatea de gen
Un proiect de lege controversat împarte ţara în două. Aleşii au votat ca orice referire la alte genuri, în afară de femei şi bărbaţi, să fie interzisă în şcoli şi universităţi. Comunitatea transgender din România se simte atacată. Mediul universitar spune că îi este încălcată autonomia. Mulţi părinţi susţin că proiectul de lege îi apără pe copii de concepte pentru care nu sunt pregătiţi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 17 Iunie 2020, 20:20 | Actualizat: Miercuri, 17 Iunie 2020, 20:21- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
,,Copiii pot să afle orice doresc să afle, dar sub povăţuirea unui tutore, şi nu în şcoli. Pentru că în şcoli se predau concepte cu adevăr absolut", spune Vasile Lungu, senator PMP.
Conform teoriei, genul şi sexul biologică nu se suprapun mereu. Identitatea de gen a unei persoane poate fi masculină, feminină, transgen sau chiar fluidă. Sam Smith, un cunoscut cântăreţ american, se consideră o combinaţie dintre feminin şi masculin. La fel şi cântăreaţa Janelle Monae şi actriţa Ruby Rose.
Textul modifică Legea Educației și a fost votat cu un amendament care spune că sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.
Astfel că, ar urma ca împotriva autonomiei universitare, orice curs despre identitatea de gen și egalitatea de șanse.
Mai mult, domeniile universitare care oferă studii de gen, masterate specializate ar putea fi desființate, iar persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice.
Proiectul inițiat de parlamentarul PMP, Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău, a fost adoptat marți, de Senat, cu sprijinul larg al PNL, care s-a abținut.