Medicamentul-minune anticoronavirus este deja testat în România! Alexandru Rafila, informații în exclusivitate, la Observator
Remdesivir, medicamentul-minune în lupta cu noul coronavirus, este deja testat în România. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit, la Observator, despre eficiența medicamentului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 30 Aprilie 2020, 20:22 | Actualizat: Joi, 30 Aprilie 2020, 20:22România numără astăzi 12.240 de cazuri de infecţie cu coronaviurs, cu 262 mai multe decât ieri. Numărul este într-o uşoară scădere, dar încă nu e cazul să ne relaxăm. Mai ales că astăzi, am depăşit pragul de 700 de decese.
Aşadar, criza nu a trecut. Totuşi, o rază de speranţă vine din Statele Unite, la patru luni de la izbucnirea pandemiei. Un antiviral fabricat în California ar putea fi tratamentul anticoronavirus.
Vorbim despre medicamentul Remdesivir, care a dat rezultate spectaculoase după un studiul global. Teste se fac şi în România.
Citește și:
Remdesivir, testat în Timișoara
„Remdesivir are, în mod clar, un efect pozitiv. Un medicament poate bloca virusul!”
Anunţul celui mai cunoscut epidemiolog american vine ca o rază de speranţă în lupta cu virusul care a luat, în total, 230 de mii de vieţi.
Anthony Fauci crede că medicamentul experimental Remdesivir poate fi folosit ca tratament anti-COVID-19. Antiviralul este deja testat inclusiv în România, la Timişoara.
Citește și:
Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit, la Observator, despre tratamentul cu Remdesivir.
Întrebat despre momentul în care vom afla, cu siguranță, dacă Remdesivir funcționează sau nu în tratarea COVID-19, Alexandru Rafila a spus:
„La sfârșitul acestui studiu clinic mare, ce include patru mii de pacienți, organizat de compania Gilead, cea care și produce acest medicament, și la sfârșitul studiului Solidarity al Organizației Mondiale a Sănătății.
Cred că, până în toamnă, putem să avem un rezultat final al acestor studii și medicamentul ar putea intra în procedura de aprobare”, a explicat Alexandru Rafila.
Citește și:
Eficiența Remdesivir, contestată de chinezi
Creat cu mai bine de un deceniu în urmă, Remdesivir nu a fost niciodată aprobat ca tratament. Pentru nicio boală, în nicio ţară a lumii. A mai fost folosit experimental, însă, pentru Ebola, dar atunci nu a dat rezultate.
Medicamentul nu distruge, practic, noul coronavirus. Dar îl poate bloca.
Citește și:
Testele sunt subvenţionate de guvernul american, iar rezultatele au fost anunţate chiar din Biroul Oval. În timpul conferinţei de presă, Donald Trump abia s-a abţinut să îşi strige bucuria:
„Vreau să îl autorizeze cât mai rapid posibil!”
Un studiu realizat în Wuhan şi apărut în publicaţia britanică The Lancet anunţă însă rezultate mai puţin. încurajatoare. Aici, medicamentul nu ar fi fost asociat cu niciun benficiu clinic semnificativ.