Aglomerația de la metrou, problema pentru care autoritățile caută soluții pentru prevenirea răspândiri noului coronavirus. ”Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm"
Aglomerația de la metroul bucureștean reprezintă una dintre problemele majore pentru care autoritățile caută soluții pentru prevenirea răspândiri noului coronavirus în Capitală.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 09 Martie 2020, 17:00 | Actualizat: Luni, 09 Martie 2020, 17:04Potrivit datelor tehnice, trenurile achiziționate de Metrorex, în 2014, din Spania, au câte 6 vagoane, o lungime de 114 metri și o capacitate totală de 2.178 de pasageri (8 persoane/metru pătrat).
Reprezentanții Metrorex ar trebui să vină cu soluții astfel încât să fie evitată aglomerația la metrou la orele de vârf, pentru a limita răspândirea coronavirusului, a declarat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
”Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”, a declarat Raed Arafat.
Traficul de călători în staţiile de metrou din Bucureşti a crescut cu 3% în perioada 2014 – 2019, până la 177 de milioane, iar cea mai aglomerată staţie este Aurel Vlaicu, care a înregistrat un progres de 46% a numărului de pasageri, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane, raportat la perioada de referinţă, arată o analiză Crosspoint Real Estate, bazată pe datele Metrorex.