Ce efecte au în rândul vârstnicilor vaccinurile Pfizer și Moderna. Studiul care aduce clarificări despre eficacitatea serurilor
Un studiu american relevă că vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării vârstnicilor de peste 65 de ani.
Publicat: Joi, 29 Aprilie 2021, 14:45 | Actualizat: Joi, 29 Aprilie 2021, 15:12- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Potrivit studiului realizat în condiţii reale de către Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, ambele doze ale vaccinurilor Pfizer și Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării vârstnicilor. Totodată, același studiu a relevat că o singură doză, fără rapel, din serurile analizate cu ARN mesager are o eficacitate de 64% în rândul persoanelor de peste 65 de ani, potrivit news.ro
Cercetarea a avut în vedere analizarea a 417 adulţi spitalizaţi, din 14 state americane, în perioada ianuarie-martie 2021. Potrivit agenţiei, constatările provind eficacitatea corespund celor realizate în studii clinice.
Studiu: Vaccinurile împotriva Covid-19 Pfizer şi Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării vârstnicilor
Astfel, potrivit studiului, există 94 la sută șanse ca o persoană de peste 65 de ani să nu mai ajungă la spital, dacă se infectează cu SARS-CoV-2, după ce și-a făcut ambele doze de vaccin Pfizer sau Moderna.
Tehnologia ARN mesager, pe care se bazează vaccinurile Pfizer și Moderna utilizează o formă sintetică a substanţei chimice naturale folosite cu rolul de mesager pentru a instrui celulele să sintetizeze anumite proteine, care mimează fragmente din structura coronavirusului. Astfel, sistemul imunitar este instuit să recunoască şi să atace virusul real în momentul în care acesta ajunge în organism.
Pe aceeași temăCe eficacitate au cele 4 vaccinuri împotriva coronavirusului aprobate în Europa, potrivit testelor clinice
Potrivit testelor clinice eficacitatea, modul de administrare și durata de stocare diferă de la un vaccin la altul.
Ce eficacitate are vaccinul Pfizer BioNTech, potrivit studiilor clinice
Potrivit datelor oficiale, vaccinul Pfizer BioNTech are o eficacitate de 95%, tipul de vaccin este ARN mesager, se administrează în 2 doze, cu o diferență de 21 de zile între prima doză și rapel, poate fi stocat la -80 de grade Celsius timp de 6 luni și la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius timp de 5 zile.
Pe aceeași temăCe eficacitate are vaccinul Moderna
Vaccinul Moderna este de tip ARN mesager, are o eficacitate de 94,1%, se administrează în 2 doze, cu o diferență de 28 de zile între prima doză și rapel, și poate fi stocată timp de 6 luni la o temperatură de -20 de grade Celsius și timp de 30 de zile la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius.
Ce eficacitate are vaccinul AstraZeneca Oxford
Vaccinul AstraZeneca Oxford este de tip vector viral nereplicativ, are o eficacitate de 60%, se administrează în 2 doze, rapelul fiind la 56 de zile după prima doză și se poate păstra timp de 6 luni la o temperatură curinsă între 2 și 8 grade Celsius.
Pe aceeași temăCe eficacitate are vaccinul Johnson&Johnson
Vaccinul Johnson&Johnson este de tip vector viral nereplicativ, are o eficacitate de 67%, se administrează într-o singură doză și se poate stoca timp de 24 de luni la -20 de grade Celsius și timp de 3 luni la o tempratură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius.