Comitetul de coordonare a vaccinării a anunțat, vineri, că sâmbătă se reiau programările pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech, iar de la 1 martie se vor deschide 130 de noi cabinete de vaccinare. De asemenea, CNCAV a precizat că în următoarele 20 de zile vor fi vaccinate împotriva coronavirusului 156.000 de persoane. De asemenea, Comitetul a anunțat că în paralel cu imunizarea cu serul Pfizer/BioNTech se va desfășura imunizarea cu Oxford/AstraZeneca.
130 de cabinete noi de vaccinare
„Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, anunţă, vineri, CNCAV, potrivit news.ro.
Comitetul a precizat că modalitățile de programare pentru vaccinare sunt cele deja cunoscute.
Care sunt modalitățile de programare pentru vaccinare
„Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV.
Citește și: Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat
Vaccinarea cadrelor didactice continuă la nivel naţional, până la data de 10 martie, precum şi vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost, a precizat Comitetul de coordonare a vaccinării.
Citește și: Vaccinul anti-coronavirus a provocat 2.489 de reacţii adverse. Care au fost cele mai frecvente manifestări
De asemenea, în paralel, la nivel național continuă imunizarea cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.
„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, se arată pe site-ul Guvernului.
După vaccinare, fiecare persoană va fi programată la rapel.
„Vaccinul se poate face la nivel de rapel, într-un interval care merge până la 6 săptămâni. Dar trebuie să fie cât mai repede posibil. Medicul de familie ne va spune dacă într-adevăr putem să amânăm rapelul, sau nu avem nevoie să-l amânăm, pentru că putem să-l facem. Sfatul meu ar fi să încercăm să obținem informații. Dacă nu ne facem rapelul putem să ne infectăm ulterior”, a atras atenția medicul Adrian Marinescu la Neatza cu Răzvan și Dani.
Care sunt principalele beneficii extrasalariale pe care și le doresc angajații, după un an de pandemie... Fundația Altex donează școlilor nominalizate de MEC echipamente de protecție în valoare de peste 1 milion de Euro...