Ce soluție propune Nicușor Dan pentru răcorirea apartamentelor din București: „Dai prin calorifer o apă rece”
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat, zilele trecute, o soluție pentru răcirea locuințelor, în contextul în care România este sufocată în prezent de un val de caniculă. Iată despre ce este vorba!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 22 Iulie 2024, 12:48 | Actualizat: Luni, 22 Iulie 2024, 14:56Primarul general Nicușor Dan ia în considerare răcirea locuințelor din București prin pomparea apei reci în calorifere în timpul verii, în perioadele caniculare. În acest fel, edilul Capitalei consideră că ar putea fi redus consumul de energie provenit din utilizarea aparatelor de aer condiționat, potrivit Antena 3 CNN, care citează newsweek.ro.
Pe aceeași temăSoluția lui Nicușor Dan pentru răcirea apartamentelor din Capitală
Nicușor Dan a afirmat pentru newsweek.ro că „există ideea de a furniza, prin același sistem pe care îl folosim pentru apă caldă și căldură, apă rece, agent care răcește”.
„Dai prin calorifer o apă rece care răcește, așa cum e relativ frig în casă, dai în calorifer o apă care încălzește”, a spus Nicușor Dan, potrivit surselor citate.
Întrebat dacă Termogenetica ia în calcul investiții pentru a implementa această soluție, Nicușor Dan a precizat că proiectul se află „la etapa de idee”.
„Nu vreau să-mi asum în momentul ăsta. Abia acum ne punem întrebarea pentru veri care o să fie tot așa de calde să facem asta”, a menționat primarul Capitalei, notează newsweek.ro.
De ce ne simțim obosiți când este foarte cald și ce trebuie să facem pentru a evita această situație
Medicul Vlad Ciurea a precizat că din cauza deshidratării simțim și senzația de oboseală. Pentru a evita această situație trebuie să ne hidratăm, să ne alimentăm sănătos cu fructe și legume și să evităm pe cât posibil deplasarea la orele amiezii.
„Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei, putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază”, susține prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.
De asemenea, medicul Vlad Ciurea a precizat că alimentația ușoară este cea dezirabilă pe vreme de caniculă.
„Trebuie să mâncăm foarte ușor, fructe, fructe, cât mai multe fructe. Aici este cheia. Nu putem să mâncăm carne grea. Chiar dacă ne face plăcere acel miros de mici, îi lăsăm pentru mai târziu. Trebuie să mâncăm foarte ușor. Lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”, mai spune prof. dr. Vlad Ciurea.