Antena Căutare

Ce haine ar trebui să alegi atunci când este caniculă. Experții dezvăluie care sunt materialele potrivite temperaturilor extreme

Materialele din care sunt confecționate hainele sunt extrem de importante pentru sănătatea pielii noastre. Iată ce țesături și culori ar trebui să porți atunci când temperaturile depășesc cu mult limita admisă!

Galerie
Ce haine ar trebui să alegi atunci când este caniculă. | Antena 1 / Shutterstock.com

Perioada caniculară ne dă bătăi de cap tuturor, însă atunci când știm cum să trecem mai ușor peste ea, totul devine mai simplu de tolerat.

Spre exemplu, chiar dacă la prima audiție pare ceva nesemnificativ, hainele au un rol extrem de important în evitarea neplăcerilor aduse de temperaturile extreme.

Iată ce spun experții despre alegerea hainelor în perioada caniculară!

Citește și: Motivul pentru care specialiștii ne recomandă să evităm cafeaua și alcoolul vara. Care sunt riscurile la care ne expunem

Articolul continuă după reclamă

Ce haine ar trebui să alegi atunci când este caniculă

Atunci când temperaturile depășesc limite alarmante, oamenii sunt predispuși la foarte multe probleme de sănătate, mai ales dacă își petrec timpul afară și departe de un ventilator.

Pe lângă deshidratare, insolație, afecțiuni respiratorii și crize de căldură, există și posibilitatea apariției problemelor dermatologice.

Într-adevăr, soarele are posibilitatea de a cauza arsuri, erupții cutanate și alte probleme de acest tip, însă ceea ce nu știu mulți este că acesta, în conctact cu anumite materiale ale hainelor, poate provoca și alte boli de piele serioase care se dezvoltă din cauza mediului umed și cald.

În perioada caniculară, experții susțin purtarea unor haine din materiale naturale, din fibre care au posibilitatea de a se usca rapid și care permit corpului să se răcorească.

Țesăturile subțiri, precum bumbacul și mătasea naturală sunt unele dintre cele mai eficiente materiale atunci când temperaturile ating cote alarmante, datorită faptului că sunt moi, fluide, lasă pielea să respire și se adaptează ușor pe corp.

Citește și: De ce ne simțim obosiți când este foarte cald și ce trebuie să facem pentru a evita această situație. Sfatul medicului Vlad Ciurea

Un alt material extrem de apreciat și eficient în perioada caniculară este inul. Datorită țesăturii subțiri și care nu se lipește de piele, inul este un material extrem de căutat și de iubit de foarte multe persoane.

De asemenea, vâscoza este o variantă potrivită pentru vară, aceasta fiind o variantă mai accesibilă a mătăsii naturale. Pe lângă faptul că acest material este foarte ușor de întreținut, acesta este extrem de des întâlnit în magazinele din țară.

Cambricul este un alt material eficient atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate, fiind confecționat din fire de bumbac, care imită denimul.

În cazul în care ești pasionat de sport, poți opta pentru hainele din microfibră, care absorb umezeala și care se usucă foarte repede. Aceste haine sunt speciale pentru antrenamente, fiind moi și fluide și lăsând pielea să respire.

Alege întotdeauna tricouri simple, pantaloni scurți, fuste, rochii, topuri, cămăși vaporoase, și ține cont de culorile alese.

Specialiștii recomandă culorile deschise, precum: alb, crem, galben pal, roz pal, bleu, culoarea nisipului.

Citește și: Temperatura pe care trebuie să o ai în frigider pe timp de vară. Cum se setează corect rotița

Ce haine trebuie să eviți atunci când este caniculă

Hainele confecționate din materialele sintetice sunt extrem de periculoase atunci când sunt în contact cu soarele și căldura excesivă. Evită cât poți de mult acest material, și mai ales, pe cele colorate care pot deveni toxice în razele soarelui.

De asemenea, dantela sintetică este la fel de periculoasă pentru că favorizează înmulțirea bacteriilor și menține transpirația la nivelul pielii.

Evită culorile închise care atrag soarele, precum: negru, maro, grena, mov strident și altele.

Cât a costat o sticlă de apă în festivalul Beach, Please! Berea, pizza și micii au ajuns la prețuri de neașteptat... Oana Roman i-a deschis proces penal fostului soț, acuzându-l de abandon de familie. Ce a declarat vedeta despre Marius E...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x