Antena

Cele mai amuzante „perle”, după Evaluarea Națională 2023. Ce au putut scrie elevii în lucrări

Elevii au susținut, la începutul acestei săptămâni, probele de la Evaluarea Națională, iar ca în fiecare an, corectura profesorilor s-a lăsat și cu descoperirea mai multor „perle”, care au făcut deliciul internauților.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 21 Iunie 2023, 12:17 | Actualizat: Miercuri, 21 Iunie 2023, 13:37
Perle și gafe după Evaluarea Națională 2023. Când vor primi elevii rezultatele
Pixabay

În fiecare an, examenele, fie că vorbim despre cel de maturitate - Bacalaureatul - sau de cele de capacitate, în cauză Evaluarea Națională 2023, aduc cu sine noi „perle” care îi amuză pe internauți, însă mai puțin pe profesori, care constată că elevii nu au luat în serios testele.

Absolvenții de gimnaziu au avut timp să se pregătească pentru cele două probe ale Evaluării Naționale 2023, care preced admiterea la liceu. Foile de examen nu au fost însă lipsite nici în acest an de greșeli de exprimare, scriere sau logică, semn că unii candidați nu și-au dat interesul să promoveze cu notă mare examenele. Ce au putut scrie elevii în acest an la Evaluarea Națională.

Pe aceeași temă

„Perle” și gafe de la Evaluare Națională 2023. Ce au scris elevii

Cu toate că unii dintre aceștia nu au aprofundat materia, se pare că nu duc lipsă de imaginație. În loc să lase foaia albă, cei mai mulți s-au străduit să rezolve, cu cuvintele lor, enunțul problemei. Astel, după ce cadrele didactice au corctat foile de examen, nici „perlele” nu au întârziat să apară. Candidații care au susținut proba la Limba și Literatura Română din acest an au amuzat internetul cu „expresiile” lor neintenționat amuzante.

Mai exact, unul dintre exerciţiile din această sesiune a constat în transcrierea propoziției subordonate din enunțul: „Fiecare cunoștea ce sunet scoteau tălăngile de la vacile sale.” Cerința a pus la încercare, se pare, imaginația și creativitatea elevilor, care au venit rapid cu soluții chiar dacă nu au învățat.

„Vacile sunt subordonatele oamenilor. Tălăngile sunt subordonatele vacilor. Iar sunetul este subordonat tălăngilor”, a scris un elev.

Trecând la un alt exercițiu, care presupunea argumentarea importanței respectării regulilor, în 50-100 de cuvinte, un elev a decis să „explice” ceva mai succint, pe înţelesul tuturor. „Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!”, a scris elevul.

Pe aceeași temă

Chiar și cele mai ușoare subiecte ale examenului le-au dat bătăi de cap elevilor, care au avut de rezolvat: „Elaborarea a două enunțuri. În primul, verbul „a face” să fie la imperativ negativ, iar în al doilea „ea” să fie complement prepozițional”. „Nu face pe ea!”, a scris un alt elev, ca rezolvare a subiectului.

Un altul nu s-a putut decide dacă o afirmație este adevărată sau falsă. A scris, astfel că rezultatul este „între”, acoperind ambele căsuțe, informeză Antena 3 CNN. Alt elev a apelat la un „truc” pentru a ajunge la cele 30 de cuvinte cerute, astfel că a scris complet pe lângă subiect, despre cum a citit diverse texte pentru proba de limba română.

După ce cadrele didactice au corectat lucrările, primele rezultate vor fi disponibile în 28 iunie, iar cele finale, vor fi afișate după contestații, pe data de 4 iulie.

Recomandari A1
Whatsapp LinkedIn
evaluare nationala 2023
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Evaluare Națională 2023. Rezultatele au fost afișate. Unde și cum își pot afla elevii notele
Când vor avea loc simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat în anul...
Video recomandate
Video
Citește și