De unde a luat ÎPS Pimen coronavirusul? Răspunsul este halucinant "sunt încolțit cu glonțul de argint". Nu l-a luat din Biserică!
Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Preotul Constantin Sturzu, nu s-a mai abținut și a răbufnit, năvălit fiind de zeci de mesaje de la oameni care acuză că ÎPS Pimen s-ar fi îmbolnăvit din Biseric pentru că slujbele sunt un pericol în pandemie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 09 Mai 2020, 11:37 | Actualizat: Sambata, 09 Mai 2020, 11:55Arhiepiscopul Pimen, primul ierarh român infectat cu coronavirus, în vârstă de 90 de ani este instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.
ÎPS Pimen, infectat cu noul coronavirus după Paște
Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, în 20 aprilie, și a fost dus cu un elicopter la Institutul Matei Balș din Capitală.
Preotul Constantin Sturzu a răspuns tuturor celor care consideră că bisericile sunt un pericol de unde a luat ÎPS Pimen coronavirusul:
”E cineva care tot ține să-mi demonstreze că slujbele bisericești sunt un pericol în actuala pandemie. Demontez pas cu pas acuzațiile. În final, sunt încolțit cu "glonțul de argint": "Dar ÎPS Pimen? IPS Pimen de unde a luat virusul?". Îi răspund resemnat: "Din piață, în timp ce cumpăra o legătură de sparanghel de la un neamț venit la muncă în România", a scris Constantin Sturzu.
Medicii fac eforturi pentru a-l salva de la moarte pe ÎPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a primit trei doze de plasmă de la pacienți vindecați de COVID-19.
Starea de sănătate a lui ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este în continuare delicată, însă medicii fac eforturi pentru a-l salva. Mai mult de atât, se pare că acesta a primit trei doze de plasmă de la pacienți vindecați de coronavirus.
Conform Libertatea, medicii de la ”Matei Balș” au decis să-i administreze trei doze de plasmă convalescentă în încercarea de a-l salva pe ÎPS Pimen, întrucât starea sa de sănătate de înrăutățea.
Tratamentul cu plasmă recoltată de la persoane vindecate de coronavirus este practicat în numeroase state din lume, iar de săptămâna trecută a devenit disponibil și în România.
Tratamentul cu plasmă a început săptămâna trecută la ”Matei Balș”
Medicii i-au administrat tratament cu plasmă unui pacient aflat la secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Infecţioase "Prof. Matei Balş" din Bucureşti, a anunţat joi seară managerul unităţii medicale, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel. Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi, un alt pacient a fost tratat cu medicamentul Remdesivir, cunoscut pentru rezultatele bune împotriva COVID-19.
„Am administrat plasmă de convalescenţă la un pacient din Terapie Intensivă. Se practică doar în Terapia Intensivă, nu se practică pe secţii obişnuite. Programul a demarat, a fost pus în practică. Toate lucrurile funcţionează în conformitate cu tot ce trebuie din punct de vedere legal, avem cadrul legislativ şi am trecut la administrarea ei. În momentul în care avem cazuri severe, punem la bătaie toate mijloacele terapeutice de care dispunem. Am tratat şi primul pacient cu Remdesivir”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, joi seară, la Digi24.