Criza provocată de COVID-19, rezolvată în doar două săptămâni. Ce soluție are un medic renumit: „Face clar diferența. Și foarte repede”
Medicul Adrian Marinescu a declarat că, în doar două săptămâni, criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus s-ar putea îmbunătăți semnificativ. Specialistul a oferit o soluție simplă pentru români.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 August 2020, 11:16 | Actualizat: Marti, 11 August 2020, 11:19Potrivit medicului, cel mai important instrument în lupta cu răspândirea virusului rămâne masca pentru că este „un lucru practic”.
„Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanţarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulţi în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanţare”, a spus Adrian Marinescu.
Marinescu a vorbit despre importanța regulilor de igienă, însă a precizat că există și situații în care oamenii nu au la îndemână săpun sau soluţie dezinfectantă. Astfel, singura barieră rămâne masca, dacă este folosită corect.
„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înţelegem noi în Europa şi în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferenţa.
Şi poate să o facă repede.
Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranţă dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca şi sigur şi celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătăţire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem nişte cifre care o să arate mult mai bine”, a afirmat medicul pentru Digi24.
Numărul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 62.547
Numărul de cazuri de coronavirus a ajuns la 62.547, după ce a crescut, luni, cu 779, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.385.334 de teste. Dintre acestea 6.607 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.738 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.869 la cerere.