„Bunicul meu, lăsat să moară!” Un tânăr încearcă cu disperare să își salveze bunicul, bolnav de COVID, blocat într-un azil devenit focar

Depistat pozitiv cu noul coronavirus, un bătrân este blocat într-un azil de vârstnici devenit focar de infecție. Nepotul acestuia face acuzații extrem de grave la adresa autorităților: „Ne-au zis să îi aducem haine, că e pe moarte”.

Un tânăr încearcă cu disperare să își salveze bunicul, bolnav de COVID, blocat într-un azil devenit focar

Profimedia

Șapte focare active de COVID-19 sunt active, în prezent, în județul Buzău. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, cele şapte focare active din judeţ sunt la:

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia ATI, unde sunt 12 persoane confirmate pozitiv,
  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - trei persoane confirmate pozitiv,
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia Neonatologie - trei persoane confirmate pozitiv,
  • o fundaţie din comuna Cernăteşti care deţine un cămin de bătrâni în localitatea Aldeni, unde există patru persoane confirmate pozitiv,
  • două firme din municipiul Buzău, unde sunt confirmate patru, respectiv cinci persoane,
  • la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde sunt patru angajaţi şi șapte beneficiari confirmaţi pozitiv.
  • Epidemiologul român care se luptă de 60 de ani cu pandemiile anunță când vom scăpa de COVID-19: „Atunci se va reuși să se izoleze acest virus

Doar că în spatele datelor seci anunțate de autorități se ascund drame de neînchipuit. Nepotul unui dintre „beneficiarii” Căminului de pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti își strigă durere în mediul online.

„Bunicul meu lasat sa moara! Ieri bunicul meu de 91 de ani a fost confirmat cu noul COVID. Testarea a fost facuta la azilul de batrani din Costesti acolo unde se roaga sa moara in fiecare clipa.

De 5 zile nu mananca nimic, nu bea apa iar astazi personalul azilului ne-au zis sa ii ducem haine, ca e pe moarte. In starea in care este, impreuna cu alti 2 batrani testati pozitiv este inchis intr o camera a caminului unde a hotarat sefa DSP Buzau, fara sprijin si personal medical. A spus ea ca nu ii transfera si ca ii trateaza acolo. Cum? Fara sa fie nici macar un cadru medical? Practic ii lasa sa moara acolo.

VA ROG SA DATI UN SHARE MASIV SA SE AFLE DESPRE ACEASTA SITUATIE INUMANA”, a scris tânărul, pe Facebook.

Potrivit News.ro, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora.

În judeţul Buzău, s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 25 de cazuri noi de coronavirus. De la debutul pandemiei au fost infectate cu SARS-CoV-2 1.581 de persoane, din care 41 au murit, iar alte 971 s-au vindecat. De asemenea, la Buzău se află în izolare la domiciliu 207 persoane, iar alte 467 sunt în carantină.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri