Antena

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Probele scrise la Bac încep luni! Modele subiecte și rezultate

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Probele scrise la Bac încep luni: modele subiecte și rezultate! Află modele de subiecte probe scrise și când se afișează rezultatele

Autor: Mirabela Năstase Publicat: Duminica, 30 Iunie 2019, 21:38 | Actualizat: Duminica, 30 Iunie 2019, 21:38
edu.ro bacalaureat 2019:examen probe scrise

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Probele scrise ale examenului de Bac 2019 încep luni, 1 iulie 2019, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română (Ea). Conform calendarului de Bac 2019, marți, 2 iulie, are loc proba la Limba Maternă (Eb), miercuri, 3 iulie - proba obligatorie a profilului (Ec), iar joi, 4 iulie, are loc proba (Ed) - cea la alegerea profilului. Află modele de subiecte probe scrise și când se afișează rezultatele

Edu.ro Bacalaureat 2019. În sesiunea de vară iunie-iulie 2019, 135.655 de absolvenţi de liceu susțin examenul de Bac. Examenul de Bacalaureat a început luni, 3 iunie 2019, cu proba de evaluare competențe lingvistice de comunicare orală în limba română.

De luni, 1 iulie 2019, încep probele scrise. Prima probă scrisă care se va susține va fi cea la Limba și Literatura Română. Elevii vor avea trei ore la dispoziție să rezolve subiectele. Acestea diferă în funcție de profil - umanist sau real.

Subiectele sunt concepute de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad mediu de dificultate. Modele subiecte la probele scrise puteți afla mai jos.

Bacalaureat 2019. Modele subiecte la probe scrise

Ministerul Educației a publicat pe site-ul subiecte.edu.ro, modele de subiecte la probele scrise ale Bacalaureatului. Pentru cei interesați să afle structura acestora, le publicăm mai jos.

E.a) Limba şi literatura română

E.b) Limba şi literatura maternă

E.c) Matematică

E.c) Istorie

E.d) Anatomie - Biologie

E.d) Chimie

Recomandari A1

E.d) Fizică

E.d) Geografie

E.d) Informatică

E.d) Socio-umane

Bacalaureat 2019 - 1 iulie, proba scrisă la Limba și Literatura Română

Elevii susțin luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba și Literatura Română. Examenul începe la ora 9:00, iar accesul elevilor se va face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul pentru redactarea lucrării scrise Limba și Literatura Română este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Subiectele pot să difere în funcție de profilul la care au studiat elevii - real sau umanist.

A1.ro va publica subiectele care pică la Limba și Literatura Română, după ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației - subiecte.edu.ro

Află ce subiecte au picat la Bac 2018, Limba Română, profil umanist

Află ce subiecte au picat la Bac 2018, Limba Română, profil real

Pe aceeași temă

Reguli la Bacalaureat 2019

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Rezultate. Află când se afișează

Potrivit calendarului de Baclaureat 2019, afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Pe aceeași temă

Bacalaureat 2019: Calendar Bac probe scrise

Probele scrise ale examenului de Bac de anul acesta se desfășoară între 1 iulie - 4 iulie, după cum urmează:

Bacalaureat 2019, 3 iunie. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019 - Top 10 cele mai bune Univerisități din România în 2019

Cel mai bine cotată instituţie de învăţământ superior din ţară pentru anul 2019 este Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj Napoca. Pe locul II este clasată Universitatea din Bucureşti, iar pe III se află Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Următoarele instituţii de învăţământ superior sunt: Politehnica din Bucureşti (IV), Universitatea de Vest din Timişoara (V), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (VI), Universitatea Politehnica din Timişoara (VII), Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Academia de Studii Economice din Bucureşti (IX) şi Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava (X).

Clasamentul Universităților din România, în 2018


Ce trebuie să faci ca să fii declarat ADMIS la Bacalaureat

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate la examenul de Bacalaureat în România

Rata de promovare a bacalaureatului 2018 a fost 69,7%, a anunțat Ministerul Educației. În 2017, promovabilitatea examenului de BAC a fost de 72,9%.

Examenul Național de Bacalaureat sau Examenul Maturității este un examen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului, în general la 18 ani, este necesară pentru admiterea în învățământul superior.


Citește și:

Subiecte BAC 2019 Limba Română: Modele subiecte și programă Bac, Uman și Real​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - modele subiecte la Istorie

Bacalaureat 2019. Modele subiecte Matematică: mate-info, tehnologic, pedagogic, științe​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Limba Maternă​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Geografie​

Bacalaureat 2019. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Socio-umane

Whatsapp LinkedIn
edu.ro bacalaureat 2019 probse scrise bac 2019 limba si literatura romana mdele subiecte bacalaureat 2019 limba roamna rezulatte bacalaureat 2019 limba si literatura romana subiecte.edu.ro a1.ro
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Citește și
Edu.ro Bacalaureat 2019 - Istorie și Matematică începe azi! Subiecte și ce trebuie să știi
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024 Catine.ro
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot ce a găsit în ea. Cum se... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural HelloTaste.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea... Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Macron atenționează: Trupe din vest ar putea intra în Ucraina dacă rușii rup linia frontului Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Test de atenţie. O pisică s-a pitit printre florile din magazin. Tu o vezi? Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care... Observator
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni cronice MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți DeParinti
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Hello Taste
Ultimele știri
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Ce o nemulțumește pe Elena în relația cu Valentin: „Regreți că ai făcut pasul ăsta cu mine?”
Ritual cu vechime în Dunărea de Jos. Arhiepiscopul Dunării de Jos spală și sărută picioarele a 12 copii. Ce semnifică gestul
Cum sună vocea live a Iuliei Vântur, în concert. Vedeta a cântat în indiană pe scenă, dar și o piesă de la Dua Lipa. Cum a sunat
Cine e fiul mai puțin cunoscut al lui Florin Piersic. Actorul rar vorbește despre fiul său cel mic
EDIŢIE SPECIALĂ. Cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii se vede şi se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE
Mai multe