Înșelătoria ce îți golește cardurile de bani! Escrocii din România au găsit o nouă tehnică
O nouă înșelătorie a fost descoperită de oamenii legii recent, după ce un bărbat de 40 de ani a devenit mai bogat cu 30.000 de euro, păcălind numeroși oameni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 18 Ianuarie 2020, 12:42 | Actualizat: Sambata, 18 Ianuarie 2020, 19:10Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, după ce ar fi încercat să vândă fictiv, pe internet, mai multe utilaje agricole către clienţi din Botoşani, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu.
- CITEȘTE ȘI: Nu da like, nu da comentariu! Înșelătoria de pe Facebook ce te lasă fără sume uriașe de bani!
Potrivit sursei citate, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului din judeţul Vâlcea, cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune.
"În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada noiembrie 2018-august 2019, împreună cu alte persoane, ar fi indus în eroare şase părţi vătămate de pe raza judeţului Botoşani prin postarea fictivă de anunţuri privind vânzarea de utilaje agricole - pe site-uri de specialitate- şi prin tranzacţionarea acestora ar fi convins părţile vătămate să vireze diferite sume de bani, în mai multe tranşe, în conturi aparţinând unor persoane interpuse, deschise la diferite bănci, cu sediul atât în România, cât şi în afara ţării", a afirmat Nenişcu.
Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 30.000 de euro.
O nouă înșelătorie lasă românii fără bani
Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive, informează Agerpres.
UN NOU TIP DE ÎNȘELĂTORIE
Oamenii legii spun că sunt tot mai dese cazurile când românii sunt păcăliți de un nou tip de înșelătorie, practicată în special în mediul online.
- CITEȘTE ȘI: Primar din Iași, relații sexuale în birou, cu două minore răpite! A plătit 100 de lei unui proxenet
Practic, prin intermediul unor reclame, a unor anunțuri sau a unor site-uri fictive ce pun la vânzare tot felul de produse (utilaje agricole, mașini, pachete de vacanță, tabere etc), infractorii reușesc să pună mâna pe sume importante de bani și apoi încearcă să își șteargă urmele. Mai există și situația în care clienților li se cer date confidențiale pentru a face tranzacțiile, precum informațiile complete de pe card și codul PIN.
Specialiștii recomandă să fim prudenți atunci când alegem să facem cumpărături și să alegem mereu doar surse de încredere.