Măsurile împotriva coronavirusului duc la situaţii hilare. Sticlele cu dezinfectant au fost lipite ca să nu fie furate în Parlament
În centrul zonei de epidemie din Italia, spitalul din Codogno este asaltat zilnic de bolnavi. Primul pacient cu coronavirus din Italia a fost depistat aici. Cu mare parte din personalul medical în carantină, greul a căzut pe câţiva oameni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 02 Martie 2020, 21:08 | Actualizat: Luni, 02 Martie 2020, 21:27Suspiciunile de coronavirus declanşează alerte în toată ţara. În Timiş, o femeie de 69 de ani din Cenad a fost preluată cu izoleta. S-a întors în ţară săptămâna trecută cu avionul din Lombardia, o zonă de risc din Italia, şi era izolată la domiciliu.
În Gorj, un bebeluş a declanşat o alarmă falsă. Mama lui a venit din Lombardia în urmă cu zece zile şi a crezut că l-a infectat. Copilul avea însă gripă. De când a apărut noul virus, în ţara noastră au fost făcute 473 de teste pentru COVID-19. La trei dintre ele, rezultatul a fost pozitiv. Pacientul numărul 1, un tânăr de 25 de ani din Gorj, s-a vindecat între timp. Dar nu se poate întoarce acasă pentru că familia lui este în izolare la domiciliu.
Opt mii de români sunt în acest moment izolaţi în propriile locuinţe. În Prahova, un bărbat care a ignorat regulile, a fost deconspirat după ce a fost implicat într-un accident rutier. În acest caz, amenda este între 10.000 şi 20.000 de lei sau închisoare.
În total, procurorii au deschis șase dosare penale în legătură cu răspândirea virusului COVID-19. La Râmnicu Vâlcea, Bălcești și Slatina, se fac cercetări pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Procurorii din Jibou fac cercetări pentru fals în declarații, iar, la Târgu-Jiu, fosta șefă a DSP Gorj este cercetată pentru neglijență în serviciu.
Măsuri au fost luate şi în Parlamentul României. Nu doar împotriva coronavirusului ci şi împotriva hoţilor. Recipientele cu dezinfectant puse pe hol au fost lipite, să nu fie. furate.
Cei care intră în ţară prin Vama Veche cu febră ar trebui izolaţi în Centrul de Permanenţă pentru Triaj Epidemiologic. Aici, funcţiona cândva un cabinet medical, care acum arată ca după război.
Un spaţiu în care să se poată face triajul şi o toaletă, dar nimeni nu a găsit un astfel de spaţiu.+06.00 Asistentele de la Negru Vodă au stat pe bordură că n-au avut unde să stea.
Asistentele medicale de la Spitalul Municipal Mangalia sunt trimise să facă permanență prin rotație, apoi se întorc pe saloanele lor.
Astea sunt conditiile, nu sunt ok. Şi eu mă tem pentru personalul meu. Se poate contamina, intră în spital.
Românii care se întorc în ţară trebuie să ştie că există o hartă cu zone roşii şi galbene. Persoanele care vin din zona rosie întră în carantina timp de 14 zile, în spaţii special destinate in acest scop, iar cele care vin din zona galbenă sunt izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.