O tânără „s-a enervat” pentru că a primit moștenire de miliarde de dolari de la bunici: „Visul meu este să fie impozitată”
O tânără, în vârstă de 30 de ani, este „enervată” la culme pentru că a primit, pe nedrept, o moștenire de miliarde de dolari de la bunicii ei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 02 Noiembrie 2022, 18:15 | Actualizat: Miercuri, 02 Noiembrie 2022, 18:32Marlene Engelhorn vrea ca 90% din averea sa să fie impozitată. Femeia a explicat care este motivul pentru care își dorește ca Statul să-i ia banii.
Pe aceeași temăO tânără „s-a enervat” pentru că a primit o moștenire de miliarde de dolari. De ce vrea să fie impozitați banii
Moștenitoarea, în vârstă de 30 de ani, care locuiește în prezent în Austria, a spus ferm că nu e interesată să primească moștenirea lăsată de bunica ei, care a murit în septembrie la 94 de ani.
Toți banii ar proveni dintr-o afacere de familie, mai exact o companie producătoare de echipamente medicale și produse farmaceutice, notează New York Times, citată de Daily Mail.
Tânăra mai spune că „scenariul său de vis ar fi ca banii să fie impozitați”. Ea își dorește ca 90% din toată averea să meargă către Stat: „Nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere și să fie scutit de taxe”, a menționat ea.
Știind că într-o zi va moșteni averea, Marlene Engelhorn s-a ocupat în ultimul deceniu de făcut campanii pentru politici fiscale, pentru ca Statul să-i impoziteze și să-i redistribuie banii moșteniți.
Tânăra este co-fondatorul Tax Me Now, un grup de oameni bogați din Germania care militează pentru impozite mai mari pe veniturile lor.
Ea a mai declarat pentru presa străină că mulți oameni au contactat-o pentru a-i cere ajutor financiar după ce au citit despre campania ei sau au văzut-o la televizor.
Pe aceeași temăTinerei i-a părut rău să spună nu, deoarece crede că Statul ar trebui să decidă cum să-și redistribuie averea prin impozite.
„Sunt produsul unei societăți inegale”, a spus Marlene în campania Milionarii pentru Umanitate din Amsterdam, în august, anul acesta.
„Bogăția nu este doar un număr, ci se traduce direct în putere asupra politicii, economiei, mass-media și societății. Această putere este disproporționată: într-o societate democratică, solidaritatea ne privește pe toți. Distribuția bogăției lovește fix în centrul democrației”, a mai continuat ea.
Oficialii din Austria, unde locuiește în prezent tânăra, au abolit legile privind impozitul pe succesiune, în 2008.
Marlene își dorește ca legea să revină și să fie reintroduse taxe mai mari pentru cei bogați. Este nedrept, spune ea, ca oamenii înstăriți să nu contribui la societate.
„M-am născut într-o familie bogată și voi moșteni, într-o zi, o avere pentru care nu a trebuit să muncesc niciodată”, a spus ea, în 2021.
Marlene a crescut într-un conac din Viena, a urmat școli de limbă franceză, petrecându-și copilăria citind și jucând fotbal cu băieții. Ea a povestit că obișnuia să se întrebe de ce prietenii ei locuiau în apartamente mici în loc să aleagă să locuiască într-o casă mare cu grădină, așa cum era în cazul ei.
„Privilegiile chiar îți oferă o viziune foarte, foarte îngustă asupra lumii”, a mai precizat ea pentru presa străină.