Obiceiuri de PAȘTE. Ce reprezintă pasca pentru Sărbătoarea Învierii Domnului
Pasca este unul dintre preparatele de bază care se pun pe masa de Paște, alături de ouă, cozonac și miel. Cum a ajuns aceasta să fie nelipsită de Sărbătoarea Învierii Domnului și care este semnificația ei.
Publicat: Joi, 29 Martie 2018, 08:41 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:44Pasca este unul dintre preparatele de bază care se pun pe masa de Paște, alături de ouă, cozonac și miel. Cum a ajuns aceasta să fie nelipsită de Sărbătoarea Învierii Domnului și care este semnificația ei.
Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile, potrivit Wikipedia.
Citește și Calendar creștin ortodox 2018. Când sărbătorim Paștele
Legenda pascăi
Legenda pascăi spune că, în timp ce predica împreună cu apostolii, Iisus a fost găzduit de un om foarte primitor care le-a pus în traistă, la plecare, pâine pentru drum, fără știrea lor. Întrebându-l pe Hristos când va fi Paștele, Mântuitorul le-a spus că atunci când vor găsi pâine în traistă. Căutând apostolii au găsit în traistă ce le pusese acel om. De atunci fac femeile pască.
Aici găsiți mai multe rețete de pască pentru masa de Paște, pentru toate gusturile.
Foto: Wikimedia/Nicu Buculei