ORA DE IARNĂ 2019. Dăm ceasurile înapoi și dormim mai mult
Ora de iarnă 2019. Când dăm ceasul înapoi și dormim? România se pregătește să treacă la ora de iarnă. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Acest lucru se va întâmpla în noaptea de 26 spre 27 octombrie.
Publicat: Duminica, 29 Septembrie 2019, 11:40 | Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2019, 07:29- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ora de iarnă 2019. Când dăm ceasul înapoi și dormim? România se pregătește să treacă la ora de iarnă. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Acest lucru se va întâmpla în noaptea de 26 spre 27 octombrie.Ora de iarnă 2019.
O directivă europeană din 2001 reglementează trecerea de la ora de iarnă la ora de vară şi invers. Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekedin din octombrie. Dar reintroducerea orei de vară datează de fapt din 1977. Ea avea drept obiectiv economisirea energiei, deşi eficienţa sa a fost contestată.
Ora de iarnă 2019. Chiar dacă schimbarea orei a fost instituită în urmă cu peste 40 de ani, ea continuă să fie foarte criticată, potrivit publicaţiei franceze La Croix. "Comisia primeşte frecvent observaţii ale cetăţenilor cu privire la ora de vară", recunoaşte instituţia. Aceşti reclamanţi acuză dificultăţi în adaptarea somnului lor.
Se mai trece la ora de iarnă?
Deși au fost multe discuții dacă trebuie să se mai respecte acest mecanism, până acum nu există o decizie finală în ce privește renunțarea la ora de iarnă. Mulţi români spun că îşi doresc o singură oră pe tot parcursul anului.
Mai mult, Potrivit unui sondaj online derulat în Uniunea Europeană, peste 80% din respondenţi sunt în favoarea renunţării la practica trecerii la ora de vară, prin care ceasurile se dau înainte cu o ora în ultima duminica din luna martie.
Aproximativ 4,6 milioane de persoane au luat parte la cel mai mare sondaj online derulat în istoria UE în perioada 4 iulie-16 august. Trei milioane dintre respondenţi au fost din Germania. Oficial, Comisia Europeană va prezenta joi rezultatele sondajului şi nu a dorit să comenteze în avans. Cu toate acestea, cotidianul german Westfalenpost, citând surse bine informate de la Bruxelles, a dezvăluit rezultatele sondajului. Trecerea la ora de vară a fost introdusă în Germania în 1980, şi mult mai devreme în alte state membre UE, în ideea economisirii energiei