Antena Căutare

Trecerea la ora de iarnă 2019. Cum ne afectează și cum ne protejăm

Trecerea la ora de iarnă 2019. Cum ne afectează și cum ne  protejăm. România trece la ora de iarnă în weekendul 26-27 octombrie 2019. Așadar, vom dormi mai mult cu o oră, având însă mai puțină lumină naturală de la soare.

Trecerea la ora de iarnă 2019. Cum ne afectează și cum ne protejăm
trecerera la ora de iarna

Trecerea la ora de iarnă 2019. Cum ne afectează și cum ne protejăm. România trece la ora de iarnă în weekendul 26-27 octombrie 2019. Așadar, vom dormi mai mult cu o oră, având însă mai puțină lumină naturală de la soare.

Trecerea la ora de iarnă 2019 va fi resimțită din plin de organismul nostru. Schimbarea programului este un efort pentru organismul nostru, deoarece ritmul nostru biologic este modificat. Am putea considera acest ritm ca un model foarte precis, căruia îi place să urmeze un program regulat. Un decalaj de o oră înainte sau în spate îl poate deregla. Pe lângă modificarea ritmului natural și a producției de hormoni care răspund la lumina soarelui - cum ar fi melatonina - schimbarea orei ne afectează performanțele, cred specialiștii.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă

Pentru organismul nostru, shimbarea orei se traduce prin mai multă oboseală, probleme de adormire, senzația de a nu se fi odihnit la trezire și mai multă irascibilitate, ceea ce provoacă mai mult stres.

De asemenea, există unii hormoni, cum ar fi prolactina, care sunt alterați. Producția acestor hormoni este mai mare dimineața devreme și o schimbare a orei poate afecta comportamentul, provocând deci o mai mare irascibilitate. Spre exemplu, la menopauză, femeile au deja o fluctuație hormonală mai mare, pe lângă tulburări de insomnie sau dispoziție, astfel încât avansarea sau întârzierea ceasului le va înrăutăți simptomele.

Pentru a evita ca schimbarea orei să vă afecteze sănătatea, ideal este să vă culcați și să vă treziți la aceeași oră, pentru a păstra sincronizarea ceasului biologic. De asemenea, este important să aveți o rutină înainte de a merge la somn - o baie, citit etc -, și să nu beți cafea sau să mâncați ciocolată cu cel puțin șase ore înainte.

Când pică ora de iarnă în următorii ani

Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:

2019 – 31 martie – 27 octombrie

2020 – 29 martie – 25 octombrie

ORA DE IARNĂ 2019. Dăm ceasurile înapoi și dormim mai mult

Percheziţii în Timiş şi Bihor, într-un dosar de trafic de droguri şi cămătărie... A murit pentru o fotografie. După patru zile de căutări, trupul unui tânăr de 29 de ani a fost găsit într-o râpă adâncă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x