Antena

Mărturiile doctorului Virgil Păunescu: "M-am vaccinat împotriva Covid-19, funcționează!" În două săptămâni are confirmarea unui laborator din afara României

Prof. dr. Virgil Păunescu: M-am vaccinat împotriva Covid-19. În două săptămâni am confirmarea unui laborator din afara României

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 09 Mai 2020, 08:02 | Actualizat: Sambata, 09 Mai 2020, 08:42
Galerie de imagini
Mărturiile doctorului Virgil Păunescu: "M-am vaccinat împotriva Covid-19, funcționează!" În două săptămâni are confirmarea unui laborator din afara României

Prof. Virgil Păunescu de la ONCOGEN Timișoara și-a administrat primul vaccin dezvoltat în centrul de cercetare. El a scris pe pagina sa de Facebook experiența trăită.

Experiența mea după ce m-am vaccinat împotriva Covid-19: Vaccinul funcționează.

Site-ul MAI publică regulile aplicabile de săptămâna viitoare. Mall-urile și restaurantele, posibilă deschidere pe 15 iunie

"În luna Ianuarie a acestui an, am luat hotărârea de a ne implica în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19.

Ca medic imunolog, aveam în vedere, înca din perioada respectivă, posibilitatea ca epidemia din China să se transforme într-o pandemie cu consecințe medicale și economice deosebit de grave, atât pentru România cât și la nivel mondial.

La centrul OncoGen din Timișoara, dispunem de un colectiv de circa 60 de cercetători foarte bine pregătiți, cu experiență în zona de cercetare- dezvoltare în imunoterapii, respectiv vaccinuri. Dispunem de asemenea și de aparatură performantă la cel mai înalt nivel.

Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ 4 ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer (un tratament extrem de avansat și recent dezvoltat în SUA), mai exact la vaccinurile personalizate în cancer.

Așa că am beneficiat de un bagaj de cunoștințe precum și de o experiență solidă și am fost în poziția de a putea pregăti ,,design-ul" pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii Ianuarie aveam deja designul vaccinului.

Am anunțat această realizare pe toate căile. Și, având în vedere miza și potențialul extraordinar pentru populația din România și din Europa, a tehnologiei publicate de noi, mă așteptam ca dialogul cu autoritățile române să decurgă bine.

NU am fost contactați nici până în ziua de astăzi de autoritățile competente ale statului român. Asta în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 miliarde de Euro pentru combaterea epidemiei din țara noastră. Din acești bani, 0 (zero) au fost alocați cercetării românești, și desigur, 0 (zero) pentru dezvoltarea vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin- lucru confirmat și de prezența noastră pe lista Organizației Mondială a Sănătății (OMS).

Lista, publicată în data de 4 Aprilie de OMS pe care este prezent și centrul nostru, este în totalitate compusă din liga mare a cercetării mondiale în domeniul vaccinologiei, de institute și companii recunoscute în toată lumea pentru performanța în cercetarea medicală de vârf.

Recomandari A1

Imagini virale! Italienii ar putea fi închiși din nou în case. Oamenii au umplut străzile, fără mască și nu mai respectă distanțarea

Menționez că centrul OncoGen este un institut ridicat din fonduri europene, un institut de stat, aflat în structura Spitalului Județean din Timișoara iar autoritățile române, nu au doar capacitatea, au și obligația de a susține cercetătorii acestei țări (așa cum, de altfel, fiecare țară din vest își susține proprii cercetători) în așa fel încât să ne atingem cât mai repede obiectivul: dezvoltarea și producerea unui vaccin anti-Covid-19 în România.

Cu toate acestea nu am primit nici măcar un telefon de la autoritățile competente în domeniu, deși suntem singurii care s-au angajat în competiția mondială pentru dezvoltarea unui vaccin cu implicații medicale, sociale, economice și științifice uriașe.

Am reușit cu mare greutate, (după un efort pe care puțini dintre dumneavoastră îl veți cunoaște), pricinuită de lipsa acută a resurselor financiare să facem o serie de pași în cercetarea preclinică, adică în laborator, mai întâi sintetizând vaccinul și apoi testând acest vaccin pe celule umane ale sistemului imun.

Rezultate testelor preclinice au fost foarte încurajatoare. Așa cum mă și așteptam.

Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există nici un pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei.

Când toate resursele noastre s-au epuizat (repet banii au fost foarte puțini și primiți din sponsorizări) am realizat că riscăm să intrăm într-un blocaj total.

Mi-am dat seama atunci -în calitate de șef de proiect și investigator principal că pentru a continua cercetările și a nu rămâne prea mult în urma celorlalte centre și companii care trecuseră deja la studiile clinice de fază I (vaccinarea unui număr limitat de voluntari)- că trebuie să iau o hotărâre neobișnuită pentru a continua cercetările.

Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar.

Marcel Vela a recunoscut! Polițiștii nu mai dau amenzi românilor până pe 15 mai: "Au fost aplicate doar câteva avertismente"

Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin.

Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale:

1. În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele.

În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun.

2. În prezent colectivul OncoGen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice.

Informația obținută din propria experiență de vaccinare va fi inclusă în această documentație și o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice.

Între timp cred că devine tot mai evident că autoritățile române competente au obligația de a acorda măcar o minimă atenție cercetărilor și cercetătorilor acestei țări, mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 Miliarde de Euro doar pentru combaterea epidemiei în țara noastră. Din acești bani 0 (zero) au fost alocați dezvoltării vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin.

În condițiile în care singura metoda de a opri această pandemie și dezastrul economic pe care l-a creat, rămâne vaccinarea, noi cercetătorii de la OncoGen, am făcut tot ceea ce era omenește posibil și chiar mai mult pentru oprirea acestei calamități.

Suntem membrii UE, beneficiem de pe urma UE și avem obligația, ca cercetători, să contribuim la eforturile europene de dezvoltare a unui vaccin împotriva Covid-19, iar statul român are obligația să își susțină cercetătorii.

Atât poate România din punct de vedere intelectual, să ne recomande să ne spălăm pe mâini și să stăm în casă în timp ce economia noastră se prăbușește?

Asta e contribuția României la eforturile UE?"

- a postat pe pagina sa de Facebook Prof. Dr. Virgil Păunescu, Coordonator OncoGen.

Whatsapp LinkedIn
medicul care s-a vaccinat vaccin coronavirus vaccinul care funcționeaza coronaviruscovid-19 covid coronavirus harta cazuri confirmate roamania scoli inchise simptome corona
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Filmul SF The Pod Generation, cu Emilia Clarke și Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, e disponibil acum în AntenaPLAY. Descoperă povestea fascinantă a comediei romantice.
Stirile zilei Apartamentele pe care le putem cumpăra şi cu 15% reducere. Cum a reuşit Cătălina să obţină locuinţa visurilor ei: "Plus foarte multe facilităţi"
Video recomandate
Video
Citește și
Drob de pui cu ouă de prepeliță. Rețetă pentru masa de Paște Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun... Ziare.com
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos HelloTaste.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor Antena3.ro
Ingrediente comune din alimentele cumpărate ar duce la diabet, susțin experții. Se găsesc inclusiv în pâine useit
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu... Catine
Dosarul Mineriadei | Procurorii au mers acasă la Ion Iliescu Wall-Street
Familia Regală Britanică traversează o perioadă dificilă. Planurile pentru înmormântarea Regelui Charles III... Kudika
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor Observator
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină MediCOOL
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
FBI-ul, în alertă! Temutul Nat Mincă „zguduie” Los Angeles-ul, iar vrăjitoarea Vanessa face „FARMECE” în... Gandul
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile... CanCan
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect DeParinti
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui... ZUTV
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime UseIT
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Hello Taste
Ultimele știri
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Alexia și Dima au câștigat gala cu numărul 11. Cât de fericiți au fost când au aflat
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Emi și Cuza se transformă în Fiona și Shrek, într-o transformare totală cu costume de vis
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Eliza și Zarug, transformați în Ionuț Cercel, au cântat Made în Romania, virală pe TikTok
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Ilona și Ristei s-au transformat în George Michael. Cât de bine le-a ieșit show-ul
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Paula și Romică Țociu s-au transformat în Bruce Springsteen și au creat un moment unic
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Jo și Liviu Teodorescu se transformă în Shania Twain. Cum a arătat momentul live
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Alexia și Dima, transformare inegalabiă în Gene Kelly cu „Singing în the rain”. Cum a ieșit
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Andreea Bălan și Alina Pușcaș au strălucit în ținute superbe pe scena emisiunii
Care e cea de-a doua mare pasiune a lui Puya, după muzică. Puțini știu acest lucru despre artist
Ce nume se sărbătoresc de Florii. Cui să îi spui „La mulți ani” astăzi, de onomastică
Mai multe