Subiecte Evaluare Națională 2019, clasa a II-a, la Limba Română, proba scrisă
Subiecte Evaluare Națională 2019, clasa a - II-a, Limba Română. Ce a picat la proba scrisă de Limbă Română/ Limba Maternă, susținută azi de elevii de clasa 2. Calendarul Evaluărilor Naționale, aprobat de Edu.ro.
Autor: Mirabela Năstase Publicat: Marti, 07 Mai 2019, 10:50 | Actualizat: Marti, 07 Mai 2019, 13:32Subiecte Evaluare Națională 2019, clasa a - II-a, Limba Română. Ce a picat la proba scrisă de Limbă Română/ Limba Maternă, susținută azi de elevii de clasa 2. Calendarul Evaluărilor Naționale, aprobat de Edu.ro.
Limba Română/ Limba Maternă - Scris- reprezintă prima probă la Evaluarea Națională pe care elevii de clasa a II-a o susțin azi, 7 mai 2019, conform calendarului Ministerului Educației.
Subiecte Evaluare Națională, clasa a II-a. Iată ce a picat la Limba Română
La prima cerință, copiii avu avut scris un bilet prin care să le mulțumească părinților pentru cadoul primit.
La a doua cerință, elevii de clasa a II-a care dau Evaluarea Națională au avut de răspuns la cinci întrebări, despre vacanța de primăvară.
Subiectele care pică azi la Evaluarea Națională, publicate de a1.ro, vor fi disponibile începând cu ora 15.00 și pe site-ul Ministerului - subiecte.edu.ro.
Evaluarea Națională clasa a II-a continuă miercuri, 8 mai 2019, cu proba de citire, de la Limba Română.
Evaluare Națională 2019 clasa a II-a. Când sunt afișate rezultatele
Evaluarea Națională la clasa a II-a se susține în sălile de clasă în care elevii învață în mod obișnuit, în timpul orelor de curs. Subiectele la Evaluarea Națională au un nivel mediu de dificultate și sunt construite pe modelul testelor PISA.
Introducerea evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a a început din anul şcolar 2013-2014 și au ca scop evaluarea cunoștințelor elevilor. Atât notele elevilor nu se vor trece în catalog și nici nu vor fi făcute publice.
Subiectele la Limba Română/Maternă sunt împărțite pe două numere. La evaluare, fiecare învățător va fi asistat de un alt cadru didactic pe toata durata testării.
Conform regulilor de la Evaluarea Națională, elevii care dau testul își vor trece pe foaie numele, prenumele și școala, iar învățătorilor le este interzis să dea indicații referitoare la rezolvarea testelor, să completeze sau să modifice ceva în fișele elevilor. Testele sunt predate apoi de către învățori, în baza unui proces verbal de predare-primire, directorului școlii.
Elevii își vor afla notele, după o săptămână de la susținerea ultimului test, dar nu vor fi trecute în catalog. Astfel, rezultatele de la Evaluarea Națională sunt comunicate de către învățători fiecărui părinte în parte.
Ce sunt Testele Pisa, după modelul cărora sunt realizate subiectele
Programul PISA este o evaluare internațională comparativă care măsoară dezvoltarea competențelor de bază ale elevilor de 15 ani, aflați la finalul învățământului obligatoriu, în trei domenii principale: citire/lectură, matematică, științe.
Administrarea testelor PISA este realizată de un consorțiu internațional, la fiecare trei 3 ani, iar pregătirea și adaptarea instrumentelor de evaluare la nivelul fiecărei țări participante se realizează în cicluri de câte 4 ani consecutivi.
În perioada 2017-2019, România beneficiză de întegul suport oferit de OECD Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) pentru derularea evaluării, în baza unei taxe de participare, conform standardelor stabilite la nivel internațional.
Datele furnizate de Ministerul Educației arată că taxa de participare pentru anul 2017, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 61.000 EUR, este plătită după semnarea acordului de participare, iar pentru fiecare dintre anii 2018 și 2019, taxa, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 45.000 EUR, este plătită până la data de 1 martie a fiecărui an.
Anul trecut, cheltuielile de administrare internă pentru programul PISA 2018, în valoare totală de aproximativ 409.500 lei, au fost asigurate de Ministerul Educației Naționale, prin Institutul de Științe ale Educației, desemnat Centru Național PISA.
Evaluare Națională clasa a II-a. Calendar și modele de subiecte
7 mai 2019: Limba română – Scris
7 mai 2019: Limba maternă – Scris
8 mai 2019: Limba română – Citit
8 mai 2019: Limba maternă – Citit
9 mai 2019: Matematică
10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit
Vezi modele de subiecte Evaluarea Națională, clasa a II-a
Calendar Evaluare Națională clasa a VIII-a
Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie. Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.
Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.
Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.
Află mai multe informații despre Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, urmată de înscrierea elevilor în primul an de liceu.