Căutare Live

Evaluarea Națioanală 2019. Calendar complet al evaluărilor naționale

Ministerul Educației a publicat pe site-ul Edu.ro calendarul complet al examenelor de Evaluare Națională 2019. Conform structurii noului an școlar, elevii care susțin anul viitor Evaluarea Națională sunt: elevii de clasa a II-a, a IV-a ,a VI-a și a VIII-a.

evaluare nationala 2019

Ministerul Educației a publicat pe site-ul Edu.ro calendarul complet al examenelor de Evaluare Națională 2019. Conform structurii noului an școlar, elevii care susțin anul viitor Evaluarea Națională sunt: elevii de clasa a II-a, a IV-a ,a VI-a și a VIII-a.

Trebuie precizat că Evaluarea Națională 2019 pentru elevii claselor II-a, a IV-a ,a VI-a și a VIII-a are ca scop verificarea cunoștințelor dobândite și pentru diagnoza de sistem. Rezultatele vor fi comunicate doar părinților, așadar ele nu vor fi făcute publice.

Situația se schimbă însă în ce-i privește pe elevii de clasa VIII-a. Aceștia vor susține probele la Limba Română, Limba Maternă și Matematică, iar de rezultate va depinde viitorul lor la liceu.

Evaluarea Națională 2019. Structura evaluărilor claselor a II-a, a IV-a ,a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în anul școlar 2018-2019, în intervalul 7 - 23 mai 2019.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.

Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a XII-a

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Structura Anului Universitar 2018 2019. Calendar cursuri, vacanțe, zile libere

O mare artistă din România a murit. O grea pierdere pentru cultura românească... Horoscop dragoste. Top 3 zodii care își doresc mereu o relație serioasă...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x