Antena

Tunelurile de dezinfecție instalate în școli, inutile. Avertismentul lansat de specialiști: ”Pulverizarea persoanelor cu dezinfectați poate genera probleme de sănătate!”

Tunelurile de dezinfecție pentru a limita extinderea cazurilor de coronavirus nu sunt eficiente, atrag atenția reprezentanți ai Insitutului Național de Sănătate Publică (INSP), care precizează că pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți poate fi extrem de dăunătoare. 

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 09 Iunie 2020, 13:08 | Actualizat: Marti, 09 Iunie 2020, 13:12
Tunelurile de dezinfecție instalate în școli, inutile. Avertismentul lansat de specialiști: ”Pulverizarea persoanelor cu dezinfectați poate genera probleme de sănătate!”

Zeci de tuneluri de dezinfecție au fost instalate în numeroase școli, la recomandarea Ministerului Sănătății, însă ele nu sunt eficiente pentru a stopa răspândirea cazurilor de coronavirus.

Germania - Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19. Zeci de copii, plasţi în carantină

"Întrucât tot mai des s-a adus în atenția publicului utilizarea dispozitivelor denumite tuneluri de dezinfecție cu scopul limitării infecției cu COVID 19, precizăm că INSP nu susține această metodă. Conform ghidului elaborat de către Organizația Mondială a Sănătății pulverizarea sau fumigarea nu sunt recomandate nici pentru spațiile inchise nici pentru cele exterioare. În spațiile închise, în cazul în care se aplică dezinfectanți trebuie realizată, în prealabil, curățarea manuală a suprafețelor cu apă și detergent", a transmis Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, utilizarea tunelurilor de dezinfecție care utilizează substanțe dezinfectante doar de uz extern reprezintă un risc de sănătate publică fără beneficii dovedite științific.

"Pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți nu este recomandată în nici un caz. Această practică poate fi dăunătoare și nu reduce capacitatea unei persoane de a răspândi virusul. Pulverizarea de substanțe chimice precum clorul poate duce la iritații la nivelul ochilor și pielii, bronhospasm cauzat de inhalare și efecte potențiale gastro-intestinale precum greața și voma", mai spune INSP.

Preziceri sumbre pentru omenire! Copilul-geniu, care a uimit lumea și a prezis coronavirusul, anunță alte catastrofe ce urmează să se întâmple în curând!

Specialiștii mai afirmă că străzile și trotuarele nu sunt considerate căi de infecție pentru COVID 19, iar dezinfectanții sunt inactivați de murdărie și deșeuri, astfel că nu este recomandată pulverizarea acestora pentru a elimina sau inactiva virusul.

Organizația Mondială a Sănătății nu încurajează folosirea tunelurilor de dezinfecție

De asemenea, nici reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu recomandă folosirea tunelurilor de dezinfecție, deoarece poate genera apariția unor probleme de sănătate.

Mai exact, potrivit experților, utilizarea dezinfectanților de uz extern este strict limitată pentru suprafețe. Generarea aerosolilor acestor substanțe conduce la iritații la nivelul căilor respiratorii, conjunctivelor și tegumentului, precum și la efecte sistemice. Nu este permisă ingestia sau utilizarea lor externă, raportul risc beneficiu fiind net în favoarea riscului. Nu există până în prezent niciun studiu disponibil care să ateste eficacitatea pentru populație a metodei de dezinfecție externă cu ajutorul tunelului de dezinfecție.

Alexandru Rafila, despre posibila stare de alertă, după 15 iunie. „O să putem să mergem în vacanță fără niciun fel de probleme, cu o condiție!”

Experții amintesc, însă, că igiena mâinilor, a respirației, aerisirea și evitarea aglomerației rămân singurele metode sigure de a preveni infecția cu noul coronavirus.

Recomandari A1

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Alte 145 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 20.749, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 14.910 români.

Până astăzi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 noi cazuri de îmbolnăvire, în ușoară creștere față de luni, când au fost raportate 125 de îmbolnăviri noi, în condițiile în care în weekend au fost făcute mai puține teste.

O elevă, confirmată cu COVID-19 după ce a fost la pregătirea pentru Bacalaureat. Este al doilea caz de coronavirus confirmat de la redeschiderea școlilor

Până acum, au decedat 1345 persoane diagnosticate COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău.

La ATI, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Whatsapp LinkedIn
infecții coronavirus covid-19 scoli tuneluri de dezinfecție
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Filmul SF The Pod Generation, cu Emilia Clarke și Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, e disponibil acum în AntenaPLAY. Descoperă povestea fascinantă a comediei romantice.
Stirile zilei Descoperirea incredibilă făcută de un copil pe o plajă din Marea Britanie. Obiectul s-a pierdut în urmă cu 27 de ani
Citește și
Specialiștii dezvăluie de ce este periculos să îi faci găuri în urechi copilului imediat după naștere
Lidia Fecioru a dezvăluit „ingredientul ucigaș” împotriva infecțiilor. Care e alimentul minune pe...
Explozie de infecții cu noul coronavirus în două județe din țară. Unde s-au dublat cazurile de...
Coronavirus - Mai mult de 30.000 de decese în lume, două treimi în Europa. 640.770 de cazuri de...
Video recomandate
Video
Citește și
Drob de pui cu ouă de prepeliță. Rețetă pentru masa de Paște Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun... Ziare.com
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos HelloTaste.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor Antena3.ro
Ingrediente comune din alimentele cumpărate ar duce la diabet, susțin experții. Se găsesc inclusiv în pâine useit
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu... Catine
Dosarul Mineriadei | Procurorii au mers acasă la Ion Iliescu Wall-Street
Familia Regală Britanică traversează o perioadă dificilă. Planurile pentru înmormântarea Regelui Charles III... Kudika
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor Observator
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină MediCOOL
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
FBI-ul, în alertă! Temutul Nat Mincă „zguduie” Los Angeles-ul, iar vrăjitoarea Vanessa face „FARMECE” în... Gandul
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile... CanCan
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect DeParinti
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui... ZUTV
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime UseIT
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Hello Taste
Ultimele știri
Care e cea de-a doua mare pasiune a lui Puya, după muzică. Puțini știu acest lucru despre artist
Ce nume se sărbătoresc de Florii. Cui să îi spui „La mulți ani” astăzi, de onomastică
Ce se întâmplă în aceste momente cu Regele Charles al III-lea. Care e starea lui de sănătate și ce decizie a luat Majestatea Sa
Cât de mult s-a schimbat Cosmin de la Mireasa. Fostul soț al Mirunei, poză după antrenamentul din sală. Cum arată acum
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Bia Khalifa are probleme cu legea. Ce fapte a comis fosta concurentă iUmor
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu s-au revăzut la Tribunal! Ce au spus unul despre celălalt și care e situația între ei în prezent
Schimbarea de look neașteptată pe care Doamna Anina de la Mireasa și-a făcut-o recent. A surprins pe toată lumea cu rezultatul
Vincenzo Aiello, fostul concurent din sezonul 9 Chefi la cuțite, s-a căsătorit. Cine e soția lui
Medicool sezonul 6, 27 aprilie 2024. Ce afecțiuni grave pot ascunde banalele dureri de cap
Mai multe