Antena

Vaccinare copii. Cum e tratată problema vaccinării obligatorii în România și în lume

Vaccinare copii. Izbucnirile de rujeolă din ultimii ani au făcut ca problema vaccinării obligatorii să nu fie una cu care se confruntă doar România, ci și multe alte state din întreaga lume. 

Autor: Alina Serea Publicat: Luni, 18 Martie 2019, 13:59 | Actualizat: Marti, 19 Martie 2019, 11:24
Vaccinare copii- vaccinare obligatorie

Vaccinare copii. Izbucnirile de rujeolă din ultimii ani au făcut ca problema vaccinării obligatorii să nu fie una cu care se confruntă doar România, ci și multe alte state din întreaga lume.

Suporterii vaccinării obligatorii susțin că micuții sunt în mod special vulnerabili la boli potențial letale. Iar contractarea bolilor în școli sau grădinițe poate, de asemenea, să pună într-un risc grav atât rudele în vârstă ale copiilor, cât și frații sau surorile foarte mici.

Pe de altă parte, cei care critică aspru obligativitatea prin lege susțin că mai bine s-ar face eforturi serioase pentru a contracara teoriile conspirației privind vaccinarea și pentru a crește gradul de conștientizare a necesității de a avea copii vaccinați.

În România, legea vaccinării obligatorii a iscat numeroase dispute în rândul cetățenilor. Din 2017, legea stagnează în Parlament din cauza propunerilor divergente ale deputaţilor dar şi ale senatorilor.

Legea vaccinării obligatorii în România a iscat numeroase controverse pentru că prevede ca părinţii care refuză vaccinarea copiilor să fie amendaţi şi, de asemenea, ca micuţii nevaccinaţi să nu aibă acces în comunitate în cazul epidemiilor. Multe voci au spus că o astfel de lege încalcă libertatea fiecărui cetățean de a decide pentru integritatea fizică a lui și a copilului său.

Vaccinare copii. Ce cred românii despre vaccinarea obligatorie

Părerile sunt împărțite, însă procentul care sunt de acord cu vaccinarea obligatorie este destul de mare, de 62,7. Românii cred, în majoritate, că beneficiile vaccinurilor sunt mai mari decât riscurile vaccinurilor. Mai mult, în proporție de 81,1 %, românii admit că vaccinurile sunt necesare. Acestea sunt rezultatele unui studiu despre vaccinuri realizat în România, de către INSCOP, pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei.

Vaccinarea obligatorie în lume

În majoritatea țărilor, oficialii sunt de acord că decizia de vaccinare a copiilor aparține părinților, dar un număr din ce în ce mai mare de parlamentari pun în discuție obligativitatea vaccinării.

Vaccinare copii Australia. O lege care a intrat în vigoare la începutul anului 2016 în statul australian Victoria a făcut din vaccinare o condiție pentru înscrierea copiilor în grădinițe. Familiile care nu doresc să-și vaccineze copiii au fost, de asemenea, refuzate la plățile pentru asistență familială, cu excepția cazului în care copiii nu pot fi vaccinați din cauza alergiilor.

Vaccinare copii Italia. Legiuitorii italieni au interzis accesul copiilor în creșe, dacă nu au primit cele 10 vaccinări obligatorii și au impus amenzi părinților copiilor de vârstă școlară nevaccinați.

Vaccinare copii în Franța. Italia nu este prima țară a Uniunii Europene care extinde măsurile pe acest front. În 2018, Franța și-a înăsprit în mod semnificativ politicile de vaccinare, condiționând accesul copiilor în școli și grădinițe, în condițiile primirii unui total de 11 vaccinări.

Recomandari A1

Vaccinare copii în Finlanda. Finlanda nu are stabilită obligativitatea vaccinării. Dar este printre națiunile cu cele mai bune rate de imunizare, de 95-99%, în funcție de vaccinul respectiv. Această rată a fost realizată printr-o serie de inițiative, inclusiv vaccinările în unitățile școlare și campaniile de sensibilizare a opiniei publice.

Suporterii abordării finlandeze au recunoscut, de asemenea, contribuția policlinicilor pentru copii finanțate din fonduri publice la reducerea numărului de copii nevaccinați.

Trimiterea regulată a copiilor la clinicile publice pentru verificări și vaccinări este considerată normă de părinții din toate mediile sociale. Vizitele regulate și gratuite au ajutat la prevenirea afirmării unor mișcări anti-vaccinare, care sunt acum răspândite în Statele Unite și în alte părți ale lumii, unde focarele de epidemii sunt în creștere.

Avertismentul Organizației Naționale a Sănătății privind vaccinarea

În lista amenințărilor pentru anul 2019, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a încadrat și refuzul vaccinării. Asta pentru că, mai ales în SUA a crescut puternic numărul grupurilor închise care promovează teorii antivaccinare. Unele dintre aceste grupuri au peste 150.000 de useri și nu acceptă opinii pro-vaccinare, indiferent care ar fi argumentele.

De unde a pornit mișcarea antivaccinare

Cel care a dat naștere acestui curent a fost doctorului Andrew Wakefield, care a publicat în urmă cu 18 ani în revista The Lancet, un studiu care făcea legătura între vaccinul ROR şi autism. La momentul respectiv, Wakefield susţinea că guvernul ar trebui să oprească vaccinarea cu ROR, iar părinţii ar trebui să opteze pentru vaccinarea separată. Deși ulterior, studiul a fost demontat științific, afirmațiile medicului de la acel moment circulă în continuare ca argument împotriva vaccinării.

Imediat după publicare însă, studiul a fost demontat de academicieni, iar revista The Lancet a retractat şi a prezentat scuze publice pentru publicarea sa. Legitimitatea studiului a fost contestată pentru că analiza medicului era făcută doar pe un număr de 12 persoane. Ulterior, s-au efectuat studii în toată lumea, pe eşantioane reprezentative, acestea eliminând legătura dintre ROR şi autism.

Ceea ce a decredibilizat și mai tare studiul ce susținea antivaccinarea a fost descoperirea potrivit căreia medicul voia să-și promoveze propriul vaccin și s-a dovedit că falsificase datele de studiu, ceea ce a dus la retragerea licenţei de a mai profesa

UNICEF - Număr alarmant de cazuri de rujeolă. Creștere cu 50% față de 2017

Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă care de foarte multe ori duce la complicaţii. Potrivit medicilor, una din patru persoane care fac rujeolă are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi rujeola este mortală.

Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate până la data de 1 martie în România este de 15.981, iar numărul deceselor din cauza rujeolei este de 62.

Situația în ceea ce privește numărul mare de cazuri de îmbolnăviri cu ruejolă nu este gravă numai în România, ci și în întrega lume. UNICEF a tras un semnal de alarmă, astăzi, 1 martie cu privire la rujeolă, în condițiile în care, în lumea întreagă, s-a observat în ultimii ani o creștere alarmantă.

Zece țări, inclusiv Brazilia, Ucraina și Franța, sunt responsabile pentru aproximativ trei sferturi din creșterea totală a cazurilor în 2018. La nivel global, 98 de țări au raportat mai multe cazuri de rujeolă în 2018 decât în ​​2017, procentul de creștere fiind de aproximativ 50%.

Whatsapp LinkedIn
vaccinare copii vaccinarea la copii vaccinare copii lege schema de vaccinare 2019 vaccinare obligatorie 2019 romania romania 2019
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret în Cimitirul Lutheran din Capitală. Vestea a stârnit val de speculații. Adriana Bahmuţeanu nu a fost prezentă
Videoclipul zilei
Citește și
Vaccinare și autism. Vaccinul ROR nu cauzează autism, rezultatele celui mai amplu studiu din utimii ani
Vaccinare copii. Studiu: Ce cred românii despre vaccinarea obligatorie și vaccinuri
Schema de vaccinare 2019. Vaccinurile recomandate de Ministerul Sănătății
Facebook și Google, decizie drastică împotriva curentului antivaccinare. România, împărțită
Rujeola în România - 62 de persoane au murit. Avertismentul UNICEF
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o perioadă de prosperitate pe 15 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Actrița Hande Ercel i-a surprins pe fani cu ultima sa postare de pe rețelele de socializare. Motivul pentru care a... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Ultimatum de 24 de ore pentru Putin: „Ori oprește agresiunea, ori le dau ucrainenilor rachete Taurus să atace... Libertatea.ro
După curentul electric, urmează și scumpirea polițelor RCA. Impact major asupra inflației în 2025:... Ziare.com
Calvarul emoţional prin care trece Leonard Doroftei: „Îmi vine să îmi dau pumni în cap!” Coşmarul... AntenaSport
Celine Dion, apariție fermecătoare la un eveniment important! Artista a purtat o rochie roz strălucitoare și a... Elle
EXCLUSIV. Reacția rudelor lui Silviu Prigoană, după ce au aflat din presă că acesta a fost înmormântat pe... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect HelloTaste.ro
Cum slăbești 5 kg în 3 zile cu cartofi fierți și iaurt. Rețeta virală pe TikTok Antena3.ro
Când vom renunța la telefoane mobile, potrivit lui Mark Zuckerberg. CEO-ul Meta a dezvăluit și ce tehnologie le... useit
Horoscopul zilei de 15 noiembrie 2024. Leii sunt determinați să reușească. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Românii își reduc bugetul de sărbători din cauza creșterii prețurilor Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
Anul 2025, un coșmar pentru aceste zodii. Vor avea pierderi financiare, ajung la fundul sacului Playtech
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să... Redactia.ro
Filmul carambolului de pe A3, unde 12 maşini s-au ciocnit una după alta. Cum s-a produs haosul: "Şocul vieţii mele" Observator
Cum influențează diabetul dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți măsura glicemia MediCOOL
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică HelloTaste
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului ProSport
Gigi BECALI, obligat de Raiffeisen să-și depoziteze cele 40 de milioane de dolari la o altă bancă: „Vina era... Gandul
Ce le-a făcut Adelina Pestrițu fostelor colege Teo Trandafir și Ilinca Vandici: „Măi, eu nu mai pot cu asta”... CanCan
Telepatia gemenilor: mit sau adevăr? DeParinti
Ariana Grande este „atât de fericită” că oamenii „ajung să-l cunoască” pe iubitul ei, Ethan Slater:... ZUTV
Cele mai folosite parole în 2024. Hackerii le pot sparge în mai puțin de 1 secundă UseIT
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Hello Taste