Vaccinare copii. Un studiu despre percepția românilor în privința vaccinării obligatorie și a vaccinurilor la copii, în general, arată că în România, procentul celor care văd vaccinarea ca pe ceva benefic este totuși foarte mare, în ciuda curentului antivaccinare existent.
Ce cred românii despre vaccinarea copiilor? Părerile sunt împărțite, însă procentul care sunt de acord cu vaccinarea obligatorie este destul de mare, de 62,7. Românii cred, în majoritate, că beneficiile vaccinurilor sunt mai mari decât riscurile vaccinurilor. Mai mult, în proporție de 81,1 %, românii admit că vaccinurile sunt necesare. Acestea sunt rezultatele unui studiu despre vaccinuri realizat în România, de către INSCOP, pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Vaccinare copii. Medicul de familie, prima sursă de încredere
În ceea ce privește sursele de informare în domeniul vaccinării, cei mai mulți dintre români consideră că părinții ar trebui să ceară informații de le medicul de familie, acesta fiind considerat o sursă sigură.
Curentul anti-vaccinare
Curentul de antivaccinare a apărut și în România, la fel ca în lumea întreagă, după ce personalități publice și-au exprimat în mod vehement opinia împotriva vaccinării, dar și în ceea ce privește schema de vaccinare propusă de Ministerul Sănătății. Cu toate că procentul celor care pun la îndoială vaccinarea este semnificativ, studiul arată că este în continuare minoritar.
"Majoritatea românilor sunt de acord cu vaccinarea, procentul concetăţenilor noştri care refuză vaccinul şi vaccinarea fiind foarte mic. Există însă un segment de populaţie semnificativ care nu este pe deplin convins de principiile vaccinării, ezitant, acest segment fiind probabil cel mai vulnerabil la eventuale mesaje antivaccinare", a mai arătat studiul INSCOP.
Citește și: Facebook și Google, decizie drastică împotriva curentului antivaccinare. România, împărțită
Datele obținute în urma acestui studiu vor fi folosite de Grupul de Vaccinologie al SNMF pentru a realiza o serie de recomandări şi propuneri de strategie de comunicare medicilor de familie şi va fi pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pentru ca, împreună, specialiştii să folosească toate instrumentele ştiinţifice pentru crearea de politici coerente şi eficiente în domeniul vaccinării, în concordanţă cu dorinţele şi aşteptările populaţiei.
Dieta leneşilor - ți se potrivește mănușă! Slăbești 3 kilograme în 5 zile fără efort!... Astenia de primăvară. Care sunt simptomele și cum o putem preveni...