Veste bună! Vom avea parte de reduceri, nu de scumpiri. Unde se vor bucura românii de prețuri normale
Pandemia care a lăsat economia în urmă a "sărăcit" multe industrii, însă multe dintre ele au decis ca atunci când mersul normal al activităților se va relua, nu vor profita pentru a mări prețurile, ba chiar vor acorda reduceri
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020, 16:45 | Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020, 16:50Nu se vor mări prețurile la restaurante, barurui, hoteluri sau servicii turistice.
Niciunul dintre membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu şi-a propus să mărească tarifele pentru serviciile turistice oferite în acest sezon, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
"Pentru această vară, niciun coleg de-al meu nu şi-a propus să mărească tarifele în ceea ce priveşte prestaţiile de servicii turistice. În hotelărie, în serviciile turistice, la pensiuni, la hoteluri, pe litoral, în balnear, nimeni nu şi-a propus să mărească tarifele, dimpotrivă, şi-au propus să facă, pe anumite perioade, oferte speciale cu scăderea tarifelor", a afirmat reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
La rândul său, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Octav Dura, a precizat că membrii acestei asociaţii se gândesc să opereze scăderi de preţuri şi nu scumpiri, potrivit Agerpres.
"Nici noi nu ne-am gândit la acest lucru, dimpotrivă, ne gândim la scăderi", a menţionat reprezentantul organizaţiei menţionate.
Şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că Guvernul va susţine financiar investiţiile făcute în domeniul turistic pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
"Guvernul, prin Ministerul Economiei, va susţine parţial sau total acele investiţii obligatorii în urma restricţiilor impuse de către criza covid, tocmai pentru a veni în sprijinul menţinerii preţurilor, pentru o protecţie atât a operatorilor, cât şi a clienţilor pe care aceştia îi vor avea", a menţionat Răzvan Pîrjol.