Unde s-a născut persoana cu numărul opt miliarde din lume. Nou-născutul a primit un titlu simbolic din partea autorităților
Conform ONU, ziua de 15 noiembrie a fost cea în care populația mondială a atins nivelul record de opt miliarde de oameni. Însă, în aceeași zi, a apărut pe lume și un copil, fiind cea care a adus pragul la această cifră de ordinul miliardelor. Iată unde s-a născut.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 17 Noiembrie 2022, 16:56 | Actualizat: Joi, 17 Noiembrie 2022, 17:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În timp ce Pământul număra mai puţin de un miliard de locuitori până în anii 1800, populaţia a crescut de la șapte la opt miliarde în doar 12 ani. Cea care a atins acest prag este o fetiță, care a și primit, de altfel, un titlu onorific din partea autorităților țării respective. Iată unde s-a născut și cum se numește.
Pe aceeași temăUnde s-a născut fetița cu numărul opt miliarde din lume
Fetița nou-născută, care a primit numele de Vinice Mabansag, s-a născut în Filipine și a reușit să devină persoana cu numărul opt miliarde la nivel mondial, potrivit Spynews. Deși autoritățile din Filipine au fost cele care i-au acordat acest titlu onorific, Organizația Națiunilor Unite nu a declarat pe nimeni drept persoana cu numărul pot miliarde, care să marcheze recordul istoric. Copila s-a născut la Spitalul Memorial Dr. Jose Fabella din Tondo, Manila, în data de 15 noiembrie.
Cu toate acestea, în trecut, se pare că ONU a acordat un astfel de titlu simbolic. În 1987, organizația a declarat persoana cu numărul cinci miliarde, în 1999, pe cea cu numărul șase miliarde și în 2011, pe cea cu numărul șapte miliarde. Aceste date reprezintă un semn al creșterii accelerate a numărului de persoane pe Pământ.
Potrivit decarațiilor date de Divizia pentru Populație a ONU, populația va continua să crească în deceniile următoare, pentru că speranța de viață va crește la o medie de 77,2 ani până în 2050, iar natalitatea va depăși cu mult mai mult mortalitatea.
ONU estimează că populația lumii va continua să crească până la aproximativ 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 și 10,4 miliarde în anii 2080. În prezent, peste jumătate din populația lumii trăiește în doar șapte state, respectiv China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia, potrivit aceleași surse menționate mai sus.
India, o ţară de 1,4 miliarde de locuitori, care va deveni cea mai populată din lume în 2023
India este o ţară de 1,4 miliarde de locuitori, care va deveni cea mai populată din lume în 2023 depăşind China. Potrivit ONU, India ar trebui să cunoască o explozie a populaţiei sale urbane în următoarele decenii, cu megapolisuri deja suprapopulate şi lipsă de infrastructură esenţială.
În Bombay, aproximativ 40% din populaţie trăieşte în mahalale, zone de mizerie supraaglomerate, alcătuite din cocioabe improvizate, dintre care majoritatea nu dispun de apă curentă, electricitate şi canalizare.
Cifrele globale maschează o imensă diversitate demografică. Astfel, mai mult de jumătate din creşterea populaţiei până în 2050 va veni din doar opt ţări potrivit ONU: Republica Democrată Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine şi Tanzania. Şi până la sfârşitul secolului, cele mai populate trei oraşe din lume vor fi africane: Lagos în Nigeria, Kinshasa în RD Congo şi Dar Es Salaam în Tanzania.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro