Cum va fi vremea în săptămâna 22 - 28 ianuarie, în toată țara. Ce au anunțat meteorologii
Administrația Națională de Meteorologie a furnizat previziunea meteo pentru perioada 22 ianuarie - 4 februarie 2024.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 22 Ianuarie 2024, 14:03 | Actualizat: Luni, 22 Ianuarie 2024, 17:20Specialiștii ANM anunță o atmosferă schimbătoare, cu variabilități termice semnificative de la o zi la alta, precum și un nou val de precipitații și vânt puternic în majoritatea regiunilor țării. Prognoza a fost emisă luni, 22 ianuarie 2024, pentru următoarele două săptămâni.
Cum va fi vremea în săptămâna 22 - 28 ianaurie, în toată țara. Ce au anunțat meteorologii
În intervalul 22-26 ianuarie, se anticipă fluctuații termice semnificative, cu temperaturi cuprinse între -5 grade în depresiuni și în zonele cu ceață persistentă și 8 grade în Dealurile de Vest. Miercuri și joi, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere în majoritatea regiunilor. Vântul va deveni mai intens în zonele montane înalte, cu rafale de peste 70-90 km/h, dar și în estul, sud-vestul și centrul țării. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 24-28 ianuarie și după 1 februarie, cu precipitații slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare la munte și lapoviță în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova, cu depunere de polei.
Pe aceeași temăOscar Stanciu, redactor meteo la Observator, explică: "Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative de la o zi la alta. La începutul săptămânii valorile termice se vor încadra între -5 grade în depresiuni şi în zonele cu ceaţã persistentã şi 8 grade în Dealurile de Vest. Miercuri și joi temperaturile vor marca o ușoară creștere în majoritatea zonelor din țară. Vântul se va intensifica în zona montanã înaltã cu rafale de peste 70...90 km/h, dar şi în estul, sud-vestul şi centrul ţãrii. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 24-28 ianuarie și după 1 februarie. Vor fi precipitaţii slabe cantitativ , mai ales sub formã de ninsoare la munte, lapoviță în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova cu depunere de polei", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.
În regiunea Crișana, intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de fluctuații termice diurne semnificative, cu medii ale maximelor între 1 și 7 grade. După 26 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o medie regională de 4 grade până în 30 ianuarie, cu variații nesemnificative până la sfârșitul intervalului. Minimele vor crește până la 2 grade, iar probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie.
În Transilvania, se așteaptă o creștere ușoară a temperaturilor maxime până la 4-5 grade în ziua de 25 ianuarie, urmată de o scădere spre medii de 2 grade în intervalul 26-29 ianuarie. După 29 ianuarie, se prognozează o încălzire ușoară, cu valori medii ale maximelor de 4-5 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Minimele vor varia între -10 și 0 grade, cu alternanțe termice semnificative în intervalul 26-30 ianuarie și o probabilitate mai mare de precipitații în perioadele 25-27 ianuarie și 2-4 februarie.
În Maramureș, se anticipează fluctuații termice semnificative în intervalul 22-26 ianuarie, cu medii ale maximelor între 1 și 5 grade. După 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 2 grade până în 30 ianuarie, urmând o creștere treptată până la 4-5 grade la sfârșitul intervalului. Minimele vor coborî până la -4 grade în medie până în 30 ianuarie, cu o creștere ulterioară până spre 0 grade la sfârșitul perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie, potrivit observatornews.ro.
În Moldova, se anticipează o creștere treptată a temperaturilor maxime până la 7-8 grade în ziua de 25 ianuarie, urmată de o scădere spre medii de 3 grade în intervalul 26-30 ianuarie. După 30 ianuarie, se prognozează o încălzire ușoară, cu valori medii ale maximelor de 7-8 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Minimele vor coborî până la -6 grade în primele două nopți, cu fluctuații ulterioare și o creștere treptată până spre 0 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 25-28 ianuarie.
În Dobrogea, se prognozează o creștere a temperaturilor maxime până la 9 grade în ziua de 25 ianuarie, urmată de o scădere spre medii de 4-5 grade în intervalul 30 ianuarie. După 30 ianuarie, se așteaptă o încălzire, cu valori medii ale maximelor de 9-10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Minimele vor crește până la 2 grade, cu fluctuații nesemnificative în intervalul 27-30 ianuarie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 25-27 ianuarie.
În Muntenia, se așteaptă o creștere a temperaturilor maxime până la 9 grade în ziua de 25 ianuarie.
Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro