Rețetă de melci cu sos de vin și ceapă galbenă
În al optulea stage al emisiunii Chefi fără limite, Creta și-a dezvăluit din plin frumusețile, cu peisaje de vis și ingrediente emblematice. Chef Antonis a arătat cum se face cea mai bună rețetă de melci cu sos de vin și ceapă galbenă. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Aprilie 2022, 19:25 | Actualizat: Joi, 21 Iulie 2022, 09:59Cel de-al optulea stage al emisiunii Chefi fără limite s-a desfășurat în frumoasa Creta, un loc de legendă, cu peisaje de neuitat și ingrediente emblematice.
De data aceasta, Chef Antonis a dezvăluit pentru Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea cum se face cea mai bună rețetă de melci cu sos de vin și ceapă galbenă. Tazz îți arată cum să pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă!
Pe aceeași temăDe asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite, ca să te bucuri la superlativ de aventura grecească! Primești rapid și în siguranță produsele, chiar la tine acasă!
Rețetă de melci cu sos de vin și ceapă galbenă - Ingrediente
Ca să obții 5 porții (aproximativ 350 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 325 gr melci în cochilie (6buc/porție)
- 500 gr carne de melc (rapane)
- 250 gr ceapă galbenă
- 250 gr roșii
- 1 legătură pătrunjel
- 1 kg cartofi
- 1 kg dovlecei
- 50 ml vin alb demise
- 250 gr ardei kapia
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper după gust
- câțiva căței de usturoi
Rețetă de melci cu sos de vin și ceapă galbenă - Mod de preparare
Se curăță și se spală cartofii (de mărime medie), se fierb în coajă în apă cu sare, se temperează, se curață apoi de coajă și se taie în patru. Roșiile se spală și se taie sun formă de cuburi de mărime medie.
Pe aceeași temăCarnea de melci se decongelează și se taie în 2-4 bucăți, în funcție de mărime. Se curăță și se spală ceapă, dovlecei, ardei kapia, cartofi și usturoi, se taie brunoise, apoi se călesc în ulei de măsline și se adaugă carnea de melci, roșiile tăiate cuburi și vinul alb, se asezonează cu sare și piper. Ulterior se adaugă puțină apă călduță și întreaga compoziție se fierbe până se reduce, având consistența unei tocănițe.
La final se adaugă melcii în cochilie și se continuă procesul termic pentru încă două minute. Se montează în caserolă și se decorează cu pătrunjel tăiat mărunt.
Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!
Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă de melci cu sos de vin și ceapă galbenă.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.